PULA

Plenković: Program "Sigurna Hrvatska" svoju provedbu treba doživjeti i u Istri

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu u Puli kako želi da HDZ-ov program "Sigurna Hrvatska" svoju provedbu doživi i u Istri.

"Ponovili smo sve ono što je HDZ kroz Vladu u ovom mandatu učinio za Istru u pogledu fiskalne decentralizacije, europskih fondova, mjera za zapošljavanje, naknada za vrijeme pandemije COVIDA-19, te brojnih projekata infrastrukture, turizma, prometa, ruralnog razvoja i svemu onome što može pridonijeti razvoju Istre", rekao je Plenković u Puli.

Dodao je da na tom tragu želi da program "Sigurna Hrvatska" doživi svoju provedbu i za Istru, osobito u pogledu ravnomjernog regionalnog razvoja.

"Vjerujem da ćemo tu poruku snažno poslati u sljedeća tri tjedna, te očekujemo naravno i kvalitetan izborni rezultat, kako ovdje u Istri, tako i u okviru osme izborne jedinice", istaknuo je Plenković nakon sastanka s nositeljem stranačke liste u 8. izbornoj jedinici Olegom Butkovićem i članovima Županijskog odbora istarskog HDZ-a.

Jednodnevni posjet Istri premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zaključio je u Puli stranačkim aktivnostima, a ranije je, zajedno s ministrima Butkovićem, Horvatom i Cappellijem obišao radove na izgradnji dionice istarskog ipsilona Pazin-Cerovlje od 12 kilometara koja će, ako vremenski uvjeti budu dobri, biti dovršena i puštena u promet u prvoj polovici kolovoza, a obišao je i pulsko brodogradilište "Uljanik".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom