UJEDINJENJE UMIROVLJENIKA

PISMO NAMJERE Sve bi se seniorske stranke mogle spojiti u jednu. Hrelja: Zajedničkim snagama ŽELIMO SE IZBORITI ZA UVOĐENJE EUROPSKE OBITELJSKE MIROVINE

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

Znamo da to nije lak posao, sukobljavamo se s osobnim interesima, ali vrijedi pokušati. Svima ćemo poslati naše pismo namjere da ih želimo sve pod barjakom HSU-a. Dobili jedan ili pet pozitivnih odgovora, u proces ćemo ići, kazao je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja

  

Najvažnije umirovljeničke stranke mogle bi se uskoro ujediniti, i to na zagrebačkom Iblerovom trgu gdje je sjedište Socijaldemokratske partije. Naime, vodstva Hrvatske stranke umirovljenika, Bloka umirovljenici zajedno i Stranke umirovljenika, odnosno njihovi lideri Silvano Hrelja, Milivoj Špika i Lazar Grujić iznijet će za koji dan ponudu SDP-ovom čelniku Davoru Bernardiću o političkoj suradnji, iako još nije posve jasno kako bi ta suradnja mogla izgledati.

Prema stajalištima najveće stranke među njima, HSU, sve bi se seniorske stranke mogle spojiti u jednu tako da se ugase i pristupe njihovim redovima. Takvu ponudu iznio je sjednici Središnjeg odbora HSU-a Silvano Hrelja koji kaže:

- Apeliramo na svijest ljudi koji vode umirovljeničke stranke, jer je najgore što možemo činiti je da radimo štetu jedni drugima. Znamo da to nije lak posao, sukobljavamo se s osobnim interesima, ali vrijedi pokušati. U toku sljedećeg tjedna svima ćemo poslati naše pismo namjere da ih želimo sve pod barjakom HSU-a. Vidjet ćemo kako će tko odgovoriti. Dobili jedan ili pet pozitivnih odgovora, u proces ćemo ići.

 BUZ i DSU sigurni

 U pregovorima se najdalje otišlo s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ) te s Demokratskom strankom umirovljenika (DSU), a izvan igre nije ostala ni Stranka umirovljenika čiji predsjednik Lazar Grujić u posljednje vrijeme ima sve brojnija obraćanja medijima. Iz Stranke umirovljenika – koja također surađuje sa SDP-om – poručuju kako će se oni uključiti tek nakon spajanja HSU-a i BUZ-a, ali im to ne zvuči kao loša ideja.

- Prema najavama koje smo čuli, postoje barem dvije stranke koje su zainteresirane. Tada možemo krenuti u proceduru i donijeti statutarnu odluku da se to može napraviti. Sigurno ćemo smanjiti štetu od nelojalne koalicije, kaže Hrelja i dodaje: - Moramo to napraviti. U drugim vremenima smo to izbjegavali, ali na pozive građana da se ujedinimo pokrećemo ovu inicijativu.

Hrelja je svjestan da neke umirovljeničke stranke mogu pristati uz SDP i njihove politike, ali i kako ima seniorskih stranaka koje su djelovale ili osnovane pod okriljem HDZ-a i nekih drugih stranaka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini