brutalni električni bolid

"NEVERU" MATE RIMCA U DUBROVNIK DOLAZI RAZGLEDATI ČAK 80 KUPACA Među njima je navodno i svjetski prvak u Formuli 1

| Autor: Glas Istre
"Nevera"

"Nevera"


Rimčevu “Neveru”, brutalni električni bolid koji je Jadranskom magistralom jurio 232 kilometra na sat, u Dubrovniku bi, među ostalim zainteresiranim kupcima, navodno trebao “upoznati” svjetski prvak u Formuli 1, Finac Nico Rosberg, javlja Dubrovački vjesnik.

Nico Rosberg sin je slavnog vozača Formule 1, Kekea Rosberga, koji je u najvećem “oktanskom cirkusu” na svijetu bio posebno zapažen u osamdesetim godinama.

Mate Rimac danas popodne stiže u dubrovačke Vrtove sunca, hotelski kompleks u Orašcu, gdje će se potencijalnim kupcima predstaviti 2 milijuna eura vrijedna “Nevera”, prva serijska jurilica izašla iz pogona u Svetoj Nedjelji. Nico Rosberg stari je Rimčev klijent. Prije dvije godine osobno je stigao u Svetu Nedjeju kako bi po svome “guštu” naručio elektro jurilicu.

U studenom 2020. godine Rosberg je u blizini Rijeke među prvima na cesti isprobao prototip Nevere. Suvozač mu je bio Mate Rimac, a Rosberg je o svemu snimio i gledani video.

Nakon karijere u Formuli 1, u kojoj je proveo 11 godina i 2016. osvojio titulu svjetskog prvaka, Nico Rosberg otisnuo se u poduzetničke vode. Ulaže u održivost i zelene tehnologije, uključujući i prvenstvo električne Formule E.

U Hrvatskoj je boravio i 2013. godine, kada je sa suprugom Vivan Sibold, koja mu je tada bila djevojka, i prijateljima uživao na Hvaru, piše Dubrovački vjesnik.

Mate Rimac danas je na Facebooku potvrdio da u Dubrovnik na predstavljanje “Nevere” stiže više od 80 međunarodnih kupaca, suradnika i distributera, iz svih krajeva svijeta, uključujući SAD, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i razne zemlje EU.

“Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse isprobat će drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan”, napisao je Rimac.

Ističe kako je šteta da je vijest o jurnjavi vozača 232 km/h Jadranskom magistralom kod Dubrovnika, na mjestu gdje je ograničenje 90 km/h dala negativan kontekst nakon sjajne premijere “Nevere” svjetskim medijima.

“Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona.

Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i bit će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.

A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti – razvijen i proizveden u Hrvatskoj”, napisao je Rimac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of