LJETO JE SVE BLIŽE

HRVATSKA TURISTIČKA OFENZIVA NA NJEMAČKU: Plenković se hvali za jedne novine, druge nas ističu na sva zvona

| Autor: Glas Istre

U intervjuu za njemački Die Welt premijer Andrej Plenković pohvalio se dobrom reakcijom Hrvatske na koronu, zbog čega vjeruje u uspješnu turističku sezonu.

Rekao je da Hrvatska testira kako to izgleda kad se otvori ugostiteljstvo te da ćemo do ljeta imati značajno iskustvo na tom pitanju.

"Hrvatska je pomno pratila razvoj u Kini još od 8. siječnja. Krajem tog mjeseca sam u Davosu razgovarao s predsjednikom Svjetske zdravstvene organizacije i već mi je tada bilo jasno da može biti opasno", rekao je Plenković za njemačke novine.

"Impresioniran sam jer je naš mentalitet zapravo mediteranski. No tijekom pandemije smo se više ponašali kao sjeverni Europljani", rekao je Planković u očitom pokušaju da privuče Nijemce u Hrvatsku. 

Na to se nadovezao najtiražniji njemački dnevni list Bild, koji ističe da je u Hrvatskoj malo zaraženih osoba.

"Hrvatska se sada želi reklamirati kao mjesto za godišnji odmor bez koronavirusa i za to ima razloga", piše Bild.

Prenose se i mjere ponašanja na plažama koje će se uvesti, kao i pripremljenost hrvatskog zdravstva za moguće novo širenje virusa.

"Mogućnost odlaska na odmor u Hrvatsku za njemačke turiste je vrlo velika. Već je sad izvjesno da će praktično bez problema biti moguće provesti odmor na Jadranu", piše Bild.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom