RIJEKA

Dom zdravlja Primorsko-goranske županije nabavio novih 25 vozila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dom zdravlja Primorsko-goranske županije u studenom je nabavio novih 25 vozila za patronažnu i službu održavanja domova zdravlja, pa je dosegnuta brojka od 36 novih vozila u prošloj i tekućoj godini ukupne vrijednosti 4,38 milijuna kuna.

 Iz županije su u ponedjeljak priopćili kako je šest vozila nabavljeno putem decentraliziranih županijskih sredstava, a 30 putem leasinga.

 Nova vozila su raspoređena djelatnicima u gotovo svim ispostavama županijskog Doma zdravlja, čime se značajno doprinosi unaprjeđenju kvalitete usluge sanitetskog prijevoza i patronažne zdravstvene zaštite kako u Rijeci, tako i u ostalim područjima županije.

 U županiji ističu kako će nabavljena vozila marke Dacia Sandero uslugu patronažnih sestara učiniti dostupnijom na području Rijeke, Raba, Malog Lošinja, Vrbovskog, Krka, Crikvenice, Delnica i Čabra.

 Službi održavanja domova zdravlja na području Delnica, Crikvenice i Malog Lošinja uručena su tri nova vozila marke Dacia Dokker.

 S obzirom da je starost vozila do kupovine novih automobila bila deset godina uz prosječno 250.000 prijeđenih kilometara, jedan od osnovnih razloga za investiciju u vozni park bio je sigurniji, udobniji i kvalitetniji prijevoz pacijenata, ali i djelatnika te znatne uštede u održavanju i servisiranju vozila, navode u županiji.

 Procjenjuju da će županijski Dom zdravlja u narednih pet godina uštedjeti više od 1,2 milijuna kuna na servisiranju vozila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini