dani otvorenih vrata

PU ličko-senjska nastoji privući mlade za edukaciju u Policijskoj akademiji

| Autor: Marin Smolčić
(Foto: Marin Smolčić)

(Foto: Marin Smolčić)


Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole "Josip Jović" za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini. Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava ličko-senjska organizira Dan otvorenih vrata u srijedu, 8. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici.

Tom prilikom će biti predstavljeni pojedini poslovi, odnosno rodovi policije (temeljna, interventna policija, kriminalistička, prometna, granična i prevencija) kao i  dio opreme i tehnike kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.
Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.

Jedan od partnera Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa "JUMICAR" u sklopu programa prometne kulture za najmlađe postaviti će i mobilni poligon gdje će najmlađi imati priliku upoznati prometni svijet iz perspektive odraslih, odnosno svojih roditelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater