grad ZAGREB

Nakon dva desetljeća kreće izgradnja nove Osnovne škole Horvati

| Autor: Hina
Tomislav Tomašević (Snimio Sanjin Strukic/Pixsell)

Tomislav Tomašević (Snimio Sanjin Strukic/Pixsell)


Nakon puna dva desetljeća kreće izgradnja nove Osnovne škole Horvati, priopćio je u ponedjeljak Grad Zagreb koji je pokrenuo postupak javne nabave za izvođača radova izgradnje i opremanja te nove škole na Knežiji vrijedne 15 milijuna eura, s rokom završetka radova od 15 mjeseci.

Nakon što bude izgrađena nova škola, stara će biti srušena, s obzirom na to da se nalazi na koridoru planirane buduće gradske avenije, kažu u Gradskoj upravi.

"Postojeća zgrada škole stara je 127 godina i dotrajala je u svakom smislu. Nova škola najavljuje se već desetljećima, a još 2006. godine bio je raspisan arhitektonsko-urbanistički natječaj za njenu izgradnju. Međutim, tek smo u mom mandatu riješili imovinsko-pravne odnose, osigurali sredstva iz proračuna i sve ostale preduvjete za realizaciju ove škole", istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Napominje kako je to još jedan od takozvanih "Projekata 20" koji su se desetljećima obećavali u prazno, "a mi ćemo ga realizirati”.

Nova osnovna škola Horvati nalazit će se nedaleko dosadašnje škole, a sastojat će se od 17 učionica za 400 učenika, dvije sportske dvorane - jedne veće, dvodijelne, i jedne manje, zatim kuhinje i blagovaonice, knjižnice s čitaonicom, kabineta i drugih pratećih prostora, vježbališta te velikog školskog dvorišta.

Procijenjeni iznos investicije je 15 milijuna eura s PDV-om, s rokom završetka radova od 15 mjeseci. 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec kaže da su udvostručili redovito financiranje škola i vrtića, kao i osigurali velika dodatna sredstva za investicije u postojeće škole i vrtiće.

"Cilj nam je unaprijediti kvalitetu odgoja i obrazovanja svuda u Zagrebu, i želimo da se u svakoj gradskoj četvrti, i svakoj školi i vrtiću, vidi koliko nam je važno ulagati u djecu i mlade", poručila je Dolenec. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini