22. FESTIVAL CVIJEĆA

U Sv. Filipu i Jakovu počinje Festival cvijeća Zadarske županije

| Autor: Glas Istre
(Foto: Press)

(Foto: Press)


Festival cvijeća, u organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, počinje 26. travnja u Sv. Filipu i Jakovu. Svi posjetitelji moći će uživati u prezentaciji i prodaji cvijeća u svim njegovim bojama, oblicima …i mirisima  do 28. travnja. Centar ovog slikovitog mjesta i predivan ambijent Ilirijinog hotela Villa Donat, 22. put postaje okupljalište svih obožavatelja prirode, proljeća i zabavnog programa. Više od 100 sudionika ponudit će svoje proizvode: sadnice cvijeća, suvenire, vješto složene cvjetne instalacije te zabavni program.

Osim bogate ponude cvijeća te svega što bi ljubiteljima mirisnog šarenila moglo pomoći u kompletiranju vlastitih vrtova, Sv. Filip i Jakov će biti i odredište zabavnih druženja.

Subotnja večer 27. travnja rezervirana je za koncert na rivi na kojem Vas očekuje Minea. Nedjelju popodne provedite uz nastup AKA Crescendo.

"Vrtne kreacije u crvenoj glini"

Radionica izrade predmeta od keramike za vrtne oaze. Na radionici ćemo koristiti crvenu glinu, koja će vam omogućiti da stvorite predivne i izdržljive komade, prilagođene vašim vrtovima. Očekujte da ćemo zajedno oblikovati različite predmete poput cvjetnih posuda, ukrasnih figura, svijećnjaka i još mnogo toga. Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo – radionica je otvorena za sve, od početnika do iskusnih umjetnika. Naučiti ćete osnovne tehnike oblikovanja gline. Radionica će se održati u petak, 26. travnja s početkom u 17 sati.

VINO & AKVAREL

U subotu, 27. travnja s početkom u 17 sati donosimo vam još jednu predivnu priču Vino&akvarel Event s temom "Proljeće u mom vrtu". Okruženi raznolikim šarenim cvijećem i dobrom glazbom bit će to jedan inspirativan dan za sve polaznike radionice. Ovaj put s nama je i @karabawinery s svojim autohtonim vinima.  Nije potrebno nikakvo predznanje u crtanju i slikanju, a tehnika slikanja je akvarel.

Ništa ne miriše na proljeće kao cvjetne instalacije…

Za složiti savršen aranžman nije dovoljno samo lijepo cvijeće, potrebno je puno mašte i rad vještih ruku. Vještinu aranžiranja pokazat će nam cvjetna aranžerka Suzana Lonjak sa svojim instalacijama pod nazivom "Cvijet za svijet".

Dječje radosti

Djeca tradicionalno svake godine sudjeluju na Festivalu cvijeća, a poseban naglasak je na razvijanu ekološke svijesti i ljubavi prema prirodi. Najmlađi posjetitelji Festivala uživat će u maštovitom dječjem programu: u kreativnim radionicama, mađioničarskim predstavama, zabavnim igrama i plesnim nastupima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini