možemo!

Benčić: Sigurno ćemo postati europarlamentarna stranka

| Autor: Hina
(Foto: Davor Kovačević / Novosti)

(Foto: Davor Kovačević / Novosti)


Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić poručila je u utorak nakon predaje kandidacijske liste za EU izbore kako je sigurna da će postati europarlamentarna stranka odnosno imati zastupnike u Europskom parlamentu. 

"Nakon parlamentarnih izbora smo prilično sigurni da na ovim izborima možemo postati europarlamentarna stranka, odnosno da ćemo imati zastupnike u Europskom parlamentu, te da će naši zastupnici biti dio grupacije Zelenih”, izjavila je Benčić nakon predaje liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

To je izuzetno važno jer će to biti prvo pojačanje europskih Zelenih koje će doći iz Hrvatske, dodala je.

Prvi na listi Možemo! za Europski parlament je glasnogovornik i politički tajnik saborskog kluba stranke Gordan Bosanac koji se niz godina bavi europskim politikama, druga je saborska zastupnica Jelena Miloš, a treći aktivist i bivši novinar Vedran Horvat. Slijede Rada Borić, Urša Raukar-Gamulin, Marta Kiš, Jagoda Munić, Dušica Radojčić, Damir Bakić i Borna Lozo. Na dva posljednja mjesta su Nebojša Zelić i Ivana Kekin.

"To je naša moćna lista za Europski parlament, veselimo se kampanji i razgovorima o europskih tema, te zastupanju Hrvatske u Europskom parlamentu”, istaknuo je koordinator Možemo! Tomislav Tomašević.

I on je uvjeren da će Možemo! postati europarlamentarna stranka, podsjetivši da su na nacionalnim izborima dobili više glasova od Mosta i gotovo kao Domovinski pokret.

"Za razliku od HDZ-a mi ne kalkuliramo, to što Andrej Plenković vodi HDZ-ovu listu za EU izbore je izraz slabosti i nesigurnosti”, poručio je Tomašević.

Benčić je naglasila da je lista Možemo! za Europski parlament formirana već ranije te da se na njoj nalaze ljudi koji su prepoznati u lokalnim sredinama.

Liste DIP-u za EU izbore poslijepodne su predali i Autohtona – Hrvatska stranka prava Dražena Keleminca, stranka Republika, Ričard nezavisni i Dalmatinska akcija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater