Predsjednik republike 

VIDEO / Milanović: Svi mi znamo tko je AP. Plenković je zaštitnik korupcije u Hrvatskoj

| Autor: Hina
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Predsjednik republike Zoran Milanović optužio je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da je zaštitnik korupcije u Hrvatskoj, poručivši da je pod njegovom vlašću stvorena najgora koruptivna hobotnica u povijesti države.

Rekao je to u videoporuci objavljenoj na Facebooku, osvrćući se na sinoćnju izjavu premijera Plenkovića, koji je rekao da ne zna tko je AP.

"Ali svi mi zato znamo tko je AP. Andrej Plenković. Plenković je zaštitnik korupcije u Hrvatskoj pod čijom je vlašću stvorena najgora koruptivna hobotnica u povijesti Hrvatske države", ocijenio je Milanović.

Istaknuo je da nema ministarstva, državne tvrtke ili javne institucije u kojoj se nije kralo, pogodovalo ili barem varalo.

Za Plenkovića je rekao i da je uzurpator koji je okupirao gotovo sve neovisne institucije u državi, te da sada, po svaku cijenu, želi okupirati i DORH. 

"Kako bi spriječio istrage protiv svojih ministara i najbližih suradnika. I baš zato je izabrao stranačkog dečka Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika", rekao je Milanović.

Poručio je i da premijer neuvjerljivo i nepošteno uvjerava hrvatske ljude da žive dobro, a da je osiromašio umirovljenike i potjerao mlade obitelji u inozemstvo,  "jer je posla i novca bilo samo za HDZ-ovce i njihove prijatelje". 

Kritizirao ga je i kao "briselskog poslušnika", istaknuvši da se nikada nije usudio suprotstaviti ili zamjeriti birokratima iz Bruxellesa, a za to je bilo prilike i potrebe. 

"Nikada nije stvarno brinuo o interesima Hrvatske i hrvatskih ljudi, već samo o osobnim interesima i o svojoj vlastitoj karijeri i probicima", rekao je Milanović dodavši da je Plenković  još puno toga lošeg i štetnog, ali i ocijenio da hrvatski ljudi to znaju i da to mogu promijeniti na izborima. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini