VARAŽDIN

Potpisivanjem ugovora o izgradnji kružnog toka počinje regeneracija „VARTEKS kvarta”

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Do jeseni 2024. godine u „VARTEKS kvartu” otvorit će se prvi S-PARK u Hrvatskoj, istaknuto je u petak prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji kružnog toka u Zagrebačkoj ulici između Grada Varaždina, Varteksa i austrijskog investitora SES Spar European Shopping Centers.

Kako je pojašnjeno na konferenciji za medije, potpisivanjem tog ugovora započinje projekt „VARTEKS kvart – urbana regeneracija”, kojeg je Vlada RH prošle godine proglasila strateškim investicijskim projektom.

Maloprodajni park, pojasnio je predstavnik SES Hrvatska i voditelj projekta Boštjan Brantuša, sagradit će se na zemljištu od 50.000 četvornih metara, a izgradnja kružnog toka je osnova za razvoj cijelog tog dijela.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj istaknuo je kako je regeneracija ovog vrijednog prostora neophodna.

„To neće biti još samo jedan trgovački centar u gradu, nego će to biti revitalizacija vrijednog prostora koji je izgubio svoju prvotnu gospodarsku namjenu”, rekao je Bosilj, dodavši kako S-PARK znači i otvarenje novih radnih mjesta, stvaranje novih sadržaja i pružanje bolje ponude građanima.

Predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić kazao je da su 2019. godine krenuli s restrukturiranjem tvrtke, a jedna od obaveza bila je prodaja neaktivne imovine.

„Drago mi je da smo od početnog projekta jednog SPAR-a, odnosno INTERSPAR-a došli na veću razinu i puno kompleksniji sadržaj S-PARK-a, koji zadržava konfiguraciju industrijske zone Varteksa”, rekao je Babić.

Izvršni direktor SES Spar European Shopping Centers Christoph Andexlinger naglasio je kako će povijesna baština tog dijela Varaždina biti inspiracija za dizajn novog S-PARKA.

„Mi ne želimo izgraditi samo zgradu, već želimo stvoriti mjesto koje će biti mjesto susreta, mjesto na koje će ljudi doći i na kojem će se rado zadržati”, kazao je Andexlinger.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini