ZAGREB

Francuske turiste željne putovanja u 2021. zanima i Hrvatska

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski turisti su željni putovanja za što će zbog još prisutne pandemije u 2021. najviše uz francuska birati zdravstveno sigurna bliska i srednjeuropska odredišta, kao i zračni promet, pri čemu su neki francuski zračni prijevoznici optimistični oko letova za Hrvatsku, izvijestili su iz HTZ-a.

"Studija francuskog specijaliziranog turističkog časopisa Echo Touristique pokazala je 10 trendova putovanja francuskih turista u 2021., među kojima je i onaj da će većina njih sigurno putovati čim prestanu karantene i zabrane i to u neku od francuskih ili srednjoeuropskih destinacija, s naglaskom na boravak u prirodi i više u ruralnim nego urbanim područjima", ističe direktorica predstavništva HTZ-a (Hrvatske turističke zajednice) u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica.

Očekuje se i da će Francuzi u 2021. dosta godišnje odmore rezervirati putem turističkih agencija koje nude mogućnost otkazivanja rezervacija, vraćanja novca uslijed otkazivanja te pouzdane informacije o sanitarnoj situaciji pojedinih destinacija, a fleksibilnost rezervacija je jedan od osnovnih kriterija pri odabiru godišnjeg odmora.

Na tom se tržištu očekuje i porast last minute rezervacija, kao i manji broj, ali dužih putovanja Francuza uz porast dugih rezervacija na platformama za smještaj, u čemu će najviše gledati sanitarne i druge sigurnosne mjere, kao i primjenu beskontaktnih tehnologija na aerodromima i slčno.

"Francuzi jedva čekaju smirivanje situacije i ponovnu mogućnost za međunarodna turistička putovanja te u veljači pokrećemo ciklus virtualnih događaja/webinara kojima ćemo zainteresiranim agencijama i organizatorima putovanja predstaviti Hrvatsku kao atraktivnu i sigurnu destinaciju. Naglasak će biti i aviolinijama i trendovima u zračnom prometu jer i kompanije poput Air Francea, Transavie i Volotee s optimizmom govore o letovima za Hrvatsku", poručuje Mihalić Đurica. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini