Njemačka

Ususret EURU: HTZ u Neuruppinu promovira Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju

| Autor: Portal Novi list
(Snimio Marko Lukunic/Pixsell)

(Snimio Marko Lukunic/Pixsell)


Europsko nogometno prvenstvo samo što nije počelo, Vatreni su u punom jeku priprema za nadolazeće utakmice te su već odradili prve treninge u sklopu resorta Mark Brandenbur u njemačkom gradu Neuruppinu, bazi hrvatske nogometne reprezentacije.

Upravo je boravak Vatrenih u Neuruppinu Hrvatska turistička zajednica prepoznala kao odličnu priliku za dodatnom promocijom naše zemlje kao kvalitetne i atraktivne turističke destinacije.

Cilj je svim građanima Neuruppina i potencijalnim gostima Hrvatsku dodatno približiti kroz predstavljanje prirodnih ljepota, raznolikosti eno-gastronimije, ali i isticanjem hrvatskih velikana koji su se svojim djelovanjem vječno zapisali u hrvatsku i svjetsku povijest.

S tim ciljevima, Hrvatska turistička zajednica organizira u Neuruppinu, u gradskoj galeriji izložbu fotografija „Doživi Hrvatsku“, u sklopu koje će brojni posjetitelji imati priliku vidjeti fotografije hrvatskih krajolika, turističkih atrakcija i hrvatskih nogometaša.

Izložba će službeno biti otvorena 14. lipnja s početkom u 16:00 sati u izložbenim prostorijama gradske galerije Seepromenade 10, a uzvanike će pozdraviti Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Nj.E. Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj te Nico Ruhle, gradonačelnik Neuruppina.

Izložene fotografije moći će se razgledavati svakodnevno za vrijeme trajanja prvenstva i to od 12:00 do 18:00 sati uz besplatan ulaz.

Također, 14. lipnja u 17:00 sati na gradskom trgu predviđeno je službeno otvorenje posebnog promotivnog događanja, odnosno malog hrvatskog sajma u okviru kojeg će se 14. i 15. lipnja predstaviti hrvatske obalne turističke regije, odnosno u sklopu kojeg će svi uzvanici i posjetitelji imati priliku uživati u bogatstvu i raznolikosti hrvatske eno-gastronomije, a pripremljen je i popratni zabavno glazbeni sadržaj.

Svim okupljenim uzvanicima na trgu će se, između ostalih, obratiti i ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Predstavljanju Hrvatske zasigurno će značajno doprinijeti i skulpture hrvatskih velikana koje svijet već jako dobro poznaje. To su skulpture izumitelja Nikole Tesle, istraživača Marca Pola, košarkaša Dražena Petrovića, kipara Ivana Meštrovića, matematičara Ruđera Boškovića te inženjera Slavoljuba Penkale, a koje će biti pozicionirane na različitim frekventnim lokacijama u gradu i koje će sve građane i posjetitelje Neuruppina podsjetiti da je Hrvatska zemlja velikih ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter