PROMIDŽBA TURIZMA

Njemačka nacionalna TV na Božić će u udarnom terminu emitirati jednosatnu emisiju o Hrvatskoj. Očekuje se više milijuna gledatelja. DVA MOTORISTA NA PUT SU KRENULA IZ ISTRE

| Autor: Portal Glas Istre
Henning Baum i Horst Lichter

Henning Baum i Horst Lichter


Zbog velike popularnosti samog glavnog lika Horsta Lichtera i udarnog termina, očekuje se da će gledateljstvo biti višemilijunsko te samim time dati dodatan vjetar u leđa pozitivnom imidžu Hrvatske na tržištu Njemačke, izjavio je direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio

Njemačka nacionalna televizija ZDF, u udarnom terminu na Božić, prikazat će jednosatnu putopisnu emisiju "Horst Lichter traži sreću - Motorom kroz Hrvatsku". Emisija prati poznatog njemačkog kuhara i TV voditelja Horsta Lichtera koji, zajedno s poznatim njemačkim glumcem Henningom Baumom, motociklima putuje hrvatskom obalom u potrazi za srećom. Procjenjuje se da će pustolovine ovog popularnog njemačkog dvojca 25. prosinca pratiti oko 3 milijuna gledatelja.

"Putopisne emisije u sklopu kojih poznati pojedinci otkrivaju turističke destinacije učinkoviti su alati u promociji jer gledatelji svjedoče stvarnim iskustvima glavnih junaka kojima vjeruju. Siguran sam da će emitiranje ove emisije rezultirati sjajnim reakcijama na nama iznimno važnom njemačkom tržištu s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili gotovo 3 milijuna dolazaka, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 4 posto", istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Prilikom snimanja emisije Lichter i Baum posjetili su cijelu hrvatsku obalu, od Istre preko Zadra i Splita do Dubrovnika, a osim prekrasnih krajolika i prirode koju su otkrili na tom putu, susreli su i razne zanimljive osobe, poput tragača za tartufima u Istri ili glazbenika na otoku Pagu. Cijelo njihovo putovanje motivirano je potragom za osobnom srećom, točnije traženjem odgovora na pitanja kako se sreća može pronaći, ali i izgubiti.

"Zbog velike popularnosti samog glavnog lika Horsta Lichtera i udarnog termina, očekuje se da će gledateljstvo biti višemilijunsko te samim time dati dodatan vjetar u leđa pozitivnom imidžu Hrvatske na tržištu Njemačke", izjavio je direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

Nakon premijernog emitiranja, emisija će se reprizno emitirati, a bit će dostupna i na medijatekama te ostalim on-line kanalima. Gledatelji će kroz emisiju imati priliku upoznati Henninga u bitno drugačijem izdanju od onoga kojeg poznaju iz njegovih akcijskih filmova, a Horst će svojim pričama doprinijeti stvaranju uzbudljive i emotivne atmosfere. Inače, Horst Lichter vrlo je popularan bivši kuhar koji je, nakon dva pretrpljena srčana udara u kasnim dvadesetima, odlučio promijeniti svoj život iz temelja i postao TV voditelj. Gledatelje osvaja iznimnom simpatičnošću te svojim zaštitnim znakom, upečatljivim brkovima. Osim emisije koju je u lipnju snimio u Hrvatskoj, uz našu zemlju posebno ga veže i supruga Hrvatica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter