zse

Crobexi  završili tjedan s različitim predznacima

| Autor: Hina
(Foto Zagrebačka burza)

(Foto Zagrebačka burza)


U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi u petak glavni dionički indeksi bilježili su tek blage promjene uz različite predznake, a pritom se najviše trgovalo dionicom Ericssona Nikole Tesle.

Crobex indeks ojačao je u petak blagih 0,03 posto, na 2.829 bodova, dok je Crobex10 oslabio za 0,08 posto, na 1.698 bodova.

Nakon što su se danima izmjenjivali u pozitivnom i negativnom području, Crobex je ovaj tjedan završio s plusom od svega 0,12 posto, a Crobex10 s minusom od 0,28 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je u plusu u petak bio Crobexkonstrukt, za 1,22 posto, dokje najviše pao Crobexturist, za 0,29 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 507 tisuća eura, što je za 1,1 milijun manje nego dan ranije.

Najveći promet imala je dionica Ericssona Nikole Tesle, gotovo 71 tisuću eura, a cijena joj je stagnirala na 206 eura.

Slijedi dionica Zagrebačke banke, s prometom od gotovo 60 tisuća eura i rastom cijene za 0,84 posto, na 18 eura, tako da je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

U fokusu investitora bila je još i povlaštena dionica Končara, kojom je protrgovano za 46 tisuća eura, a cijena joj se spustila za 2,29 posto, na 1.530 eura, pa je među likvidnijima bila njaveća gubitnica.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 28 dionica, pri čemu je cijena njih devet porasla, sedam pala, a 12 ostala nepromijenjena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter