ZAGREB

ZSE: Crobexi blago ojačali, najveća dobitnica dionica Đakovića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak Crobex indeksi blago porasli, nadoknadivši dio prošlotjednih gubitaka, a u fokusu investitora bila je dionica Đure Đaković grupe, čija je cijena skočila za gotovo 30 posto pa je bila najveća dobitnica.

Crobex indeks porastao je u ponedjeljak 0,37 posto, na 1.999 bodova, a Crobex10 za 0,22 posto, na 1.182 boda. Time su na početku tjedna indeksi donekle nadoknadili gubitke iz prošloga tjedna, kad je Crobex pao za 1, a Crobex10 za 0,55 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao industrijski, za 7,13 posto, dok je najviše pao građevinski, za 3,03 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je gotovo 10 milijuna kuna, što je gotovo na razini kao i u četvrtak.

Najveći promet, 1,85 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Đuro Đaković grupe, kojoj je cijena skočila za gotovo 30 posto, na 6,4 kune, pa je bila i najveća dobitnica.

Nakon višednevnog štrajka radnika te kompanije zbog neisplate plaća, u subotu je ministar gospodarstva Darko Horvat kazao da će radnicima Đuro Đaković grupe uskoro biti isplaćena zaostala plaća te da se budućnosti te kompanije razmatra s dva potencijalna strateška partnera i vladom SAD-a.

Slijedi dionica Kraša, s prometom od 1,09 milijuna kuna. Cijena joj stagnira na 1.050 kuna.

Milijunski promet imala je i dionica Valamar Rivijere, čija se cijena pustila za 0,8 posto, na 37,7 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica HT-a, s prometom od 964 tisuće kuna, a cijena joj je pritom porasla za 0,3 posto, na 168,5 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, najviše je pala cijena dionica Jadroplova, za 15,6 posto, na 13,5 kuna te Alpha Adriatica, za 15 posto, na 34 kune.

Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak je trgovano sa 54 dionice, od čega je 17 ostvarilo rast cijene u odnosu na prethodni trgovinski dan, a 19 pad, dok 18 nije bilježilo promjene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum