atraktivan program 

Bogat tjedan u pulskom Kinu Valli. Ugostit će i  dokumentarista Gorana Devića koji dolazi s filmom "Što da se radi?"

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


U ovom kino tjednu Kino Valli ugostit će dokumentarista Gorana Devića koji dolazi s novim filmom »Što da se radi?« o borcima i radnicima, sanjarima i revolucionarima i nezaštićenom pravu na rad. Na programu su opet »Uboga stvorenja«, a forte ovog tjedna su svakako uzbudljiv talijanski triler »Amore« i adrenalinska akcija »Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj«.

»Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj« uzbudljiva je adrenalinska akcija kroz razjedinjenu Ameriku bliske budućnosti koja balansira na rubu golemih sukoba. Radnja prati skupinu novinara koji kreću na putovanje kroz SAD usred sve intenzivnijeg građanskog rata koji je zahvatio cijelu zemlju.

Je li moguće biti radnik i buniti se protiv kapitalizma? Zna li se unaprijed ishod svake eventualne pobune? Ta pitanja postavlja dokumentarac »Što da se radi?« redatelja Gorana Devića koji je kamerom pratio desetogodišnju borbu sindikata Tvornice vagona Gredelj. Dević gostuje 23. travnja u Valliju, na dokudanu.

Glazbena biografska drama »Priscilla« scenaristice i redateljice Sofije Coppole, govori o jednom od najslavnijih parova. Kad tinejdžerica Priscilla Beaulieu na jednoj zabavi upozna Elvisa Presleyja, u tom trenutku najveću rock’n’roll zvijezdu, spoznaje da on u privatnim trenucima neočekivano postaje netko drugi: zaljubljen, saveznik u usamljenosti i najbolji prijatelj. Kroz Priscilline oči Coppola nam predstavlja do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita kroz odnos Elvisa i Priscille te njihov turbulentan brak.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Napeti kriminalistički triler »Amore« talijanskog redatelja Andree Di Stefana na veliko platno dovodi sjajnog Pierfrancesca Favina i Lindu Caridi. Noć prije odlaska u mirovinu nakon 35 godina službe u policiji, poručnik Franco Amore pozvan je da istraži mjesto zločina na kojem je ubijen njegov dugogodišnji policijski partner Dino. Do obračuna vatrenim oružjem došlo je uslijed međusobnog sukoba pljačkaša dijamanata, a Dinova upletenost u pljačku svima je nespojiva s njegovim karakterom. Potreseni Amore na mjesto zločina dolazi sa svoje zabave povodom umirovljenja, progonjen činjenicom što o tragičnoj Dinovoj sudbini ipak zna nešto više

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater