SUBOTICA

UHIĆEN BJEGUNAC DARJAN JEŠOVNIK bit će izručen Hrvatskoj

| Autor: Hina
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Uhićeni hrvatski bjegunac Darjan Ješovnik bit će izručen Hrvatskoj, odlučio je u petak Viši sud u Subotici, koji je utvrdio da su ispunjeni zakonski uvjeti za ekstradiciju.

Na temelju hrvatske tjeralice Ješovnik je uhićen je 6. travnja, na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović.

Uhićenik je pravosudnim tijelima Srbije dao suglasnost da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom, čime se praktično odrekao i prava na žalbu povodom odluke o izručenju, prenijela je agencija Tanjug.

Glasnogovornik Višeg suda u Subotici Rajko Maravić rekao je da je sud donio rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za izručenje Ješovnika, koje je proslijeđeno strankama.

Konačnu odluku o izručenju donijet će srbijanski ministar pravosuđa.

Po uhićenju na granici Srbije i Mađarske MUP Hrvatske je priopćio da je Ješovnik bio u bijegu od 2011. godine i da je uhićen na temelju međunarodne tjeralice i Europskog uhidbenog naloga, zbog sumnje da je dio kriminalne skupine čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Hrvatsku, Sloveniju, Španjolsku i Nizozemsku.

Lišen je slobode u zajedničkoj akciji timova za potrage FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) i  FAST jedinicom Republike Srbije.             

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of