ODGOVARAT ĆE VLASNICI

PSI PONOVNO NAPADAJU U Puli i Pazinu nova dva slučaja držanja životinja bez nadzora. Od zubi "opasne" pasmine stradao poštar i žena koju su PSI ZGRABILI ZA OBJE NOGE

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija/Arhiva Glasa Istre)

(Ilustracija/Arhiva Glasa Istre)


Nakon što su prošlog tjedna psi bez nadzora ugrizli muškarca i dijete te usmrtili mačku, ovog tjedna istarska policija zabilježila je još dva događaja držanja životinja bez nadzora.

Pulska policija u ponedjeljak je zaprimila dojavu 51-godišnjaka kojeg je oko 13.45 sati, dok je dostavljao poštu, u Mletačkoj ulici u Puli ugrizao za nogu pas maltezer. Budući da je pas bio sam, policijski službenici poduzimaju radnje kako bi se utvrdio vlasnik psa.

Drugi događaj evidentiran je jučer oko 15 sati u naselju Foškići na području Pazina, gdje su dva maltezera istrčala iz neograđenog dvorišta te su ugrizli za obje noge 56-godišnjakinju i lakše je ozlijedili. Policija je 68-godišnjoj vlasnici psa izdala prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijska uprava istarska je do sada u ovoj godini zabilježila 16 događaja držanja životinja bez nadzora, a uglavnom se radilo o slučajevima držanja pasa bez nadzora pa su tako psi sami napuštali dvorišta i napadali ljude, druge pse, ovce, janjad i kokoši, a zabilježeno je i nekoliko slučajeva gdje su vlasnici šetali pse bez povodca pa su oni nasrtali na druge životinje ili ljude. Većina osoba na koje su psi nasrnuli je lakše ozlijeđena, osim 63-godišnje žene na području Rovinja koja je zadobila teže ozljede te je policija o tom događaju obavijestila nadležno državno odvjetništvo zbog sumnje da su ostvarena obilježja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija ponovno podsjeća građane da su dužni voditi računa o svojim životinjama i poduzeti odgovarajuće mjere kako životinje ne mogu samostalno napustiti dvorište ili drugi prostor u kojem borave. Isto tako, prilikom šetnje psi moraju biti obavezno na povodcu, bez obzira radi li se o manjem ili većem psu, dok psi koji spadaju u kategoriju opasnih pasa moraju imati i brnjicu prilikom šetnje. Više o savjetima policije možete saznati u letku Držimo pse pod nadzorom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater