TRAGEDIJA OD PROŠLOG PETKA

PROGOVORILA BIVŠA PARTNERICA UBOJICE IZ MALOG LOŠINJA: "Prije 2 godine sve se promijenilo"

| Autor: Portal Glas Istre

Bivša partnerica Branka Rafajca, Lošinjenina koji je u petak rano ujutro počinio strašno ubojstvo, usmrtivši svoju 16-godišnju susjedu, kaže za Jutarnji list da joj je "samo šao tog djeteta, a on neka odgovara".

"Svi smo zakazali, svi mi, ljudi u institucijama pogotovo. Oni jako dobro znaju što se trebalo napraviti", kaže ona.

Objasnila je da je u petak radila jutarnju smjenu kao konobarica u restoranu na rivi, sve dok po nju nije došla policija kako bi dala izjavu o svojim saznanjima. No većinu toga što im je rekla znali su već od prije, zbog čega i smatra da su za sve krive institucije.

Prepričala je za Jutarnji kako su ona i Rafajac zajedno živjeli u izvanbračnoj zajednici 15 godina. U Lošinju su 8 godina nakon što su ovdje došli raditi.

"Prije dvije godine prestao je biti osoba koju sam poznavala", rekla je i prepričala kako je Rafajac u studenom 2018. završio u prihijatrijskoj bolnici na Rabu. Nakon 4 mjeseca se vratio i ponašao normalan jer je pio lijekove, no već tog ljeta 2019. sve se vratilo na staro.

Dodaje da je upozoravala policiju i ostale da njemu nije mjesto vani jer bi se nešto moglo dogoditi, ali nisu je slušali. Objasnila je i da prema njoj nije nikad pokazivao agresiju. Kobnog prošlog tjedna svoj pohod je počeo u četvrtak navečer, a 16-godišnja djevojka nastradala je rano ujutro kad se spremala za vađenje krvi i školu.  

"Osnovano se sumnja da je 41-godišnji okrivljenik 14. veljače 2020. oko 6.25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom zadao 16-godišnjoj djevojci ubodnu ranu u lijevu gornju stranu prsišta uslijed koje je ona preminula na mjestu događaja", službeno je priopćenje.

Majka ubijene djevojčice rekla je daje bio mrkli mrak, da su njih dvije pile kavu i da su naprosto kolateralne žrtve Rafajca koji je, najvjerojatnije, mislio da je to njegova bivša partnerica.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini