POTVRĐENA OPTUŽNICA

ČOVJEK, A NE OSOBA ALJOŠA ĐURIĆ iz Pule morat će na sud


Pulski Općinski sud potvrdio je optužnicu pulskog Općinskog odvjetništva protiv Aljoše Đurića zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava iz kolovoza prošle godine u Puli. Đurić, poznat kao "Suveren" i onaj koji nije osoba već čovjek trebati će u sudskoj dvorani odgovarati zbog kaznenog djela koje, je smatra odvjetništvo, počinio time što je na svoje vozilo koje je za njega putno pomagalo, stavio obavijest "Suveren" na mjesto registracijske tablice.

Obavijest umjesto tablice

Đurić je javnosti poznat po svojim stavovima oko definicije osobe, odnosno čovjeka, svoje slobode i suverenosti te shvaćanju da nad njim nitko nema moć vladanja ili primjenjivanja zakona. Jednako tako, pisali smo opsežnu priču o njemu kada ga je u ožujku ove godine policija presrela na Verudi te se dva sata nadmudrivao s policijom oko izlaska iz vozila.
Razlog njegovog zaustavljanja na Verudi su i ovoga puta bile registarske pločice na automobilu, na kojima umjesto klasičnih oznaka stoji "SUVEREN" što je privuklo policajce. Ova optužnica koja je potvrđena na pulskom sudu se ne odnosi na slučaj iz ožujka ove godine, već iz studenog 2016. zbog identičnog djela. Pulski sud je prilikom razmatranja optužnice riješio da je prihvati u cijelosti, zbog osnovane sumnje da je okrivljenik počinio kazneno djelo za koje se tereti optužnicom što proizlazi iz "Obavijesti o upotrebi privatnog putnog pomagala za putovanje planetom zemljom u vlastite privatne svrhe", stoji u rješenju suda.

Podsjetimo da je Đurić duže vremena upravljao automobilom pulskim ulicama s natpisom "suveren" sprijeda, a "sovereign" straga. Ne čudi činjenica da su pulski policajci reagirali na to i presreli ga na Verudi. Presretanje i odvođenje u prostorije policije su trajali više od dva sata, a tamo je nakon ispitivanja uhićen zbog krivotvorenja isprava, no pušten je istu večer doma. U razgovoru za naš list u ožujku ove godine, Đurić je iznio priču o svojim pogledima. Kazao je da policija nema nikakva prava nad njim jer je on čovjek, a ne osoba. Đurić je u više navrata policiji pokazivao kopiju presude arbitražnog suda pravde udruge Čovjek, no to mu nije pomoglo. U toj presudi stoji da "Ideja ili
vjerovanje kojeg netko gaji u svojem umu temeljem odore koju nosi, značke koju mu je netko dao ili tzv. ovlasti koje mu je netko rekao da ima je, na kraju krajeva, samo ideja koja nema uporište u stvarnosti, istini i prirodnim zakonima".

Slobodni mislilac i istraživač

Samoobrazovani slobodni mislilac i neovisni istraživač Aljoša Đurić je kao govornik sudjelovao na međunarodnim konferencijama zajedno s raznim svjetskim autoritetima iz financijske i monetarne sfere, ali i predstavnicima UNESCO-a i utjecajnima političarima. Osnivač je Udruge Crom
alternativna razmjena i sustav alternativne valute Crom, koji su ugašeni 25. rujna 2013, kad je krenula cijela priča oko suverenosti. Ne nameće sudionicima administrativni monopol na odabir platnog sredstva odnosno sredstva za razmjenu, već maksimalno korektno svakom članu omogućuje poslovati i trgovati kroz bilo koje zakonsko i alternativno sredstvo plaćanja ili sredstvo razmjene po njegovom vlastitom izboru. Unutar sustava kao univerzalna, ali neobavezna opcija platnog sredstva cirkulira Crom Alternativna Valuta - kombinacija fiksne količine pet plemenitih metala. Za razliku od službenog monetarnog sustava putem kojeg se na mističan način odvija transfer stvarnog bogatstva iz ruku radne populacije zaraćene same sa sobom u ruke elitne nekolicine, Crom predstavlja pošten i održiv model kooperativne ekonomije. (Piše Mateo SARDELIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater