ČEST SLUČAJ

Lažno se predstavio, obavio izmjeru, izdao ponudu i zaprimio avans, no radove nikada nije obavio, niti novac vratio

| Autor: Šarlota BRNČIĆ
Ilustracija (Foto: Novi list)

Ilustracija (Foto: Novi list)


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Prijevara u gospodarskom poslovanju”.

Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, s ciljem da svom trgovačkom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist, odgovornu osobu oštećenog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu doveo u zabludu lažno se predstavljajući kao vlasnik trgovačkog društva u Bjelovaru te tijekom prve polovine srpnja 2023. došao na izmjeru za izgradnju i montažu nadstrešnice na poslovnom prostoru trgovačkog društva u Centru.

Potom je, sumnja se, odgovornoj osobi oštećenog trgovačkog društva lažno predočio da će njegovo trgovačko društvo uistinu i izraditi te montirati nadstrešnicu, nakon čega joj je dostavio ponudu te zatražio uplatu avansa na ime cijene dogovorenih radova.

Sumnja se da je pritom zatražio da se uplata novčanog iznosa uplati na poslovni račun njegovog trgovačkog društva iz Zagreba, lažno predočavajući da je riječ o “sestrinskoj firmi”.

Vjerujući u njegove navode da će usluga biti obavljena do sredine studenoga 2023., odgovorna je osoba s računa oštećenog trgovačkog društva obavila uplatu novčanog iznosa od 7.500 eura na račun njegovog trgovačkog društva iz Zagreba, no dogovorene radove društvo osumnjičenog nikada nije obavilo niti je novac vraćen oštećenom trgovačkom društvu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog kao i protiv trgovačkog društva iz Zagreba podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of