barbarski čin

Novi detalji provale u Radio Rojc: Ukradeno sve što se ukrasti moglo

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


U noći s četvrtka na petak provaljeno je u prostore Radio Rojca. Kad smo u jutarnjim satima razgovarali sa samim djelatnicima, policija je još uvijek provodila očevid te u tom trenutku nisu bili poznati pravi razmjeri štete i krađe. Međutim, kad su u prostor konačno ušli, nakon što je policija obavila očevid, shvatili su koliko su uistinu oštećeni.

"Ukradeno je sve što se moglo ponijeti: sedam laptopa, zvučna kartica, hard disc, veliki zvučnici, mikseta, strašno je kako su nemilice devastirali prostor radija", tužno je konstatirala Mirjana Radulović s Radio Rojca. Naime, na prvi su pogled već kod ulaska, kad su ujutro shvatili što se dogodilo, uočili da neke stvari u prostoru nedostaju.

Tek naknadno postali su svjesni kakav je ovo bio barbarski čin. Lopovi su čupali sve čega su se dohvatili, a šteta je poprilična. Ova šteta, osim materijalnog gubitka, nosi i žal zbog potpunog izostanka obzira prema prostoru. Stvari koje su pokradene, uglavnom su tehnička sredstva za funkcioniranje jednog radija.

Policija nas je izvjestila da su obavljenim očevidom od strane očevidne ekipe PU istarske utvrdili kako je u noći sa 21. na 22. veljače u Gajevoj ulici u Puli nepoznata osoba ili više njih nasilno ušli u prostorije koje koristi pravna osoba iz Pule odakle su otuđili više prijenosnih računala i raznu audio opremu nakon čega su pokušali provaliti u aparat za tople napitke.

"Ukupno pričinjena materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura. Policijski službenici nastavljaju poduzimati mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja kaznenog djela teška krađa", javljaju.

Radijski program se u trenutku pisanja ovog teksta još uvijek se ne emitira, a na Radio Rojcu svim se silama trude da osposobe neku pomoćnu opremu kako bi i dalje to mogli. Svi se s radija nadaju kako je neemitiranje privremena situacija, ali su vidno razočarani i tužni zbog ovoga što im se dogodilo.

Radio Rojc svim se silama trudi da, kao radio zajednice, održi svoj opstanak, a sve što je uloženo u njega uništila je u jednoj noći nečija bezobzirnost. Izgledno je da će pulskom radiju trebati pomoć, jer se već sad zna da je šteta veća. Budući da ovaj radio ima i svoje vjerno slušateljstvo, za vjerovati je da će potrebnu pomoć ipak dobiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of