slučaj vršnjačkog nasilja u puli

Sudac istrage ispitao maloljetne nasilnike: Sedmorica prijavljena za više kaznenih djela, trojica dobila zabranu prilaska žrtvama

| Autor: Marina Vukšić
Policija / Ilustracija (Snimio Vedran Karuza / Novi list)

Policija / Ilustracija (Snimio Vedran Karuza / Novi list)


Pulska policija je, u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije Policijske uprave istarske, provela kriminalističko istraživanje nad sedam maloljetnih osoba zbog sumnje da su sudjelovali u vršnjačkom nasilju koje se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima dogodilo u Puli. Utvrđeno je da svi počinili kaznena djela povrede djetetovih prava i nasilničko ponašanje, odnosno da su nasiljem, zlostavljanjem, iživljavanjem ili drugim osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu dva maloljetnika doveli u ponižavajući položaj. Trojica osumnjičenih počinila su i kazneno djelo tjelesne ozljede jer su fizički napali dvojicu vršnjaka, dok je počinitelj koji je snimao napad na jednog od maloljetnika prijavljen i za kazneno djelo povrede privatnosti djeteta.

Epilog je to slučaja brutalnog vršnjačkog nasilja koje je zaprepastilo Pulu, a otkriveno je nakon što je na društvenim mrežama i nekim portalima počela kružiti video-snimka napada na jednog od oštećenih mladića. U Policijskoj upravi istarskoj odmah su mobilizirane sve snage te su izgrednici u kratkom roku identificirani i privedeni. Nakon što je nad njima dovršeno kriminalističko istraživanje, odvedeni su u policijski pritvor, a odluku o daljnjem postupanju donijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Na prijedlog tužiteljstva, sudac istrage Županijskog suda u Puli ispitao je dvojicu maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je prvi maloljetnik počinio jedno kazneno djelo prijetnje, a da su oba maloljetnika počinila dva kaznena djela povrede djetetovih prava, dva kaznena djela tjelesne ozljede i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja.

Sudac za mladež Općinskog suda u Puli ispitao je trećeg uhićenog maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela povede djetetovih prava, jedno kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je naložilo da se troje maloljetnika, koji su uhićeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja, te maloljetnik koji je uhićen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo povrede privatnosti djeteta te dva kaznena djela povrede djetetovih prava i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja, puste na slobodu jer ne postoje zakonom propisane pretpostavke za predlaganje istražnog zatvora i određivanje mjera opreza. Svima su izrečene mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater