ISTRAGA U TIJEKU

Novi detalji brutalne tučnjave u Puli: Policija uhitila i privela maloljetnike osumnjičene za vršnjačko nasilje

| Autor: Marina Vukšić
Ilustracija (Snimio Petar Fabijan / Novi list)

Ilustracija (Snimio Petar Fabijan / Novi list)


Pulska policija je nakon dugotrajnog i složenog kriminalističkog istraživanja u koji je bio uključen maksimalan broj policijskih službenika utvrdila identitet svih mladića koji su uključeni u slučaj brutalnog vršnjačkog nasilja nad maloljetnim Puljaninom.

Neki od njih su uhićeni, a ostali su privedeni na obavijesni razgovor u sjedište Policijske uprave istarske, te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje.

Zbog činjenice da su i osumnjičeni i žrtva maloljetni, policija za sad nije potvrdila koliko je točno maloljetnika osumnjičeno za nasilje.

Ravnatelj pulske Medicinske škole Ivan Žagar sinoć je za Glas Istre potvrdio da je među mladićima koji su u samom centru Pule, iznad Giardina, usred bijela dana šamarali maloljetnika, prepoznao jednog učenika te škole, što je i prijavio policiji. Također, izrazio je sumnju da je još jedan od mladića, koji se mogao vidjeti na video snimkama koje su kružile na društvenim mrežama, mogao biti učenik Medicinske škole, o čemu je također informirao policiju.

- Budući da se radi o maloljetnim osobama, apeliramo na javnost da ne dijele snimku vršnjačkog nasilja putem društvenih mreža kako bi se spriječila sekundarna viktimizacija žrtve. Apeliramo da se vodi računa o zaštiti dobrobiti djece i da pokušamo svi zajedno spriječiti podizanje daljnjih tenzija i moguća druga protupravna ponašanja, rekla je za Glas Istre Suzana Sokač, glasnogovornica Policijske uprave istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini