RITMIČKA GIMNASTIKA

Gazelama zlato na Prvenstvu Hrvatske: KATJA RUPIĆ PRVAKINJA S ČUNJEVIMA

| Autor: Glas Istre
Katja Rupić

Katja Rupić


U Varaždinu se održalo 29. Ekipno, pojedinačno i višebojsko prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici na kojem su nastupile i članice pulske Gazele te Galatee iz Vrsara i Funtane.

Boje Gazela branilo je 6 gimnastičarki u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja i juniorki. Najuspješnija gimnastičarke na ovom natjecanju bila je Katja Rupić koja je u vježbi s čunjevima osvojila zlato, a u vježbi s loptom srebro. Za Katju je to veliki uspjeh obzirom da se natjecala u najmlađoj kategoriji i svakako polaže velike nade u budućnost. Katja je nastupila još i bez rekvizita (7.), vijačom (4.) i obručem (13.). U istoj kategoriji nastupila je i Katarina Hrgota sa svoje 4 vježbe, i to redom: bez rekvizita (10.), vijačom (7.), obručem (11.) i loptom (9.).

U najbrojnijoj kategoriji kadetkinja nastupile su Marta Marcan i Tina Oros sa sljedećim rezultatima. Marta: vijača 9. mjesto, obruč 10, lopta 7, čunjevi 7. i traka 5. mjesto. Tina: vijača 16, obruč 18, lopta 18. i čunjevi 11. mjesto. U kategoriji juniorki Lana Turk nastupila je s 3 vježbe: obruč (5.), lopta (6.) i čunjevi (8.)

Galateu su u Varaždinu predstavljale juniorka Pia Kovačić i kadetkinja Iana Benčić.

Pia Kovačić se u višeboju plasirala na visoko šesto mjesto. U vježbama s vijačom osvojila je 11.800 bodova, a s trakom 10.900, te je za obje vježbe osvojila četvrto mjesto.

Iana Benčić je među kadetkinjama osvojila 12. mjesto, a najbolji je rezultat ostvarila u vježbi s obručem osvojivši sedmo mjesto, dok je s čunjevima bila deveta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter