PONOSNI CAT-DAD

Baby Lasagna i mačak Stipe pred Eurosong dobili svoju slikovnicu

| Autor: Novi list
(Foto: Screenshot Instagram Baby Lasagna)

(Foto: Screenshot Instagram Baby Lasagna)


Od prve pojave na Dori, Baby Lasagna je scenski ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat-dad zaludio je naciju pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" u čije su se stihove upleo njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak slikovnice "Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo".

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Yellow Yuri (@yellow.yuri)

Upravo kroz perspektivu mačka Stipe ispričana je avantura zvana "Rim Tim Tagi Dim", od nastanka do, nadamo se, pobjede na Eurosongu u svibnju.

Stipe je nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku. Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovani su u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi kroz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu.

"Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od mercha ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen, jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem.

Jako sam uzbuđen da to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebno" otkriva Baby Lasagna, koji autorski supotpisuje svoju prvu slikovnicu.

Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne.

O ovoj suradnji otkriva: "?Marka sam kao Lasagnu upoznao odmah po objavi kandidature za Doru 2024. u intervjuu za koji sam spremio lazanje, a prije dolaska, dio njih prosuo sam na ruku što je ostavilo trajni, ali dragi ožiljak.

Trajni trag je ostavila i Markova jednostavnost, srdačnost i simpatičnost koja se na jednoj kavi pretvorila u ideju o slikovnici koja bi fiktivno, ali biografski zabilježila popkulturni fenomen njegove pjesme.

Nevjerojatnom lakoćom oslikali smo inspirativnu basnu o obitelji i kreativnosti. Nadam se da će i sam kraj slikovnice biti proročanski za Baby Lasagnu!"

Slikovnica je nastala uz pomoć ovogodišnjeg favorita i jednog od protagonista – Baby Lasagne, dok je šareno i toplo izdanje oblikovao Tomislav Vranić Vrana.

Dostupna je na hrvatskom i na engleskom jeziku, a za prijevod je također zaslužan Igor Jurilj, diplomirani anglist po struci.

Ova jedinstvena i unikatna slikovnica posvećena ljubimcu našeg ovogodišnjeg predstavnika na Euroviziji bit će objavljena u izdanju glazbene knjižare Rockmark, a upravo su od danas dostupne prednarudžbe primjeraka.

Objava slikovnice i službena prodaja očekuju se od 18. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater