NA SJEDIŠTU S VLASNICIMA

Na tržištu se pojavila nova aviokompanija. Posebna je po tome što psi mogu putovati prvom klasom

| Autor: Hina
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Od četvrtka je na tržištu zrakoplovnih prijevoznika prisutna nova tvrtka, BARK Air, kojoj su psi na prvom mjestu i putuju sa svojim vlasnicima u kabinskom prostoru uz vrhunsku uslugu.

BARK Air će u prvoj fazi poslovanja letjeti na relacijama između New Yorka, Los Angelesa i Londona, koji je, zasad, jedina interkontinentalna destinacija.

Izvršni direktor nove zrakoplovne kompanije Matt Meeker rekao je da je do ove poslovne ideje došao nakon lošeg osobnog iskustva oko prijevoza Huga, njegove njemačke doge.

"Nisam mogao putovati s njim na velike udaljenosti i imao sam ideju da bi trebala postojati zrakoplovna tvrtka kojoj su psi jednako važni kao i njihovi vlasnici", rekao je Meeker, koji je također osnovao BarkBox, uslugu pretplate na proizvode za pse, koja je u vlasništvu Bark Inc.

"Psu pružamo sve usluge, pokušavajući smanjiti njihovu tjeskobu i stres, tako da imaju najudobnije iskustvo bez straha u zrakoplovu."

BARK Air nudi spa centar za pseće mušterije i jelovnik koji sadrži "pjenušac za pse" i "barkaccinos" (šalice napunjene tučenim vrhnjem).

Tvrtka namjerava prodavati 10 karata po letu kako bi napravila mjesta za 10 pasa i njihovih vlasnika, iako luksuzni zrakoplov može primiti do 15 osoba. BARK Air će u kabinski prostor primati pse svih pasmina i veličina.

Cijena jednosmjerne karte za psa i jednu osobu na linijama unutar SAD-a je 6000 američkih dolara, dok je za međunarodni let potrebno izdvojiti 8000 dolara.

Meeker kaže da bi cijene mogle pasti u budućnosti.

"Danas, na početku, poslujemo s gubitkom. Ideja je da s vremenom snizimo cijene za naše korisnike i smanjimo troškove poslovanja. To će se dogoditi s povećanjem broja letova i uvođenjem više odredišta."

BARK Air razmatra dodavanje letova za Pariz, Milano, Chicago i Seattle te za sezonska odredišta u Floridi i Arizoni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater