Retrospektiva Brancusijevih djela

U Centru Pompidou, u Parizu, prije zatvaranja zbog obnove

| Autor: Hina
(G.I.)

(G.I.)


Prije zatvaranja zbog petogodišnjeg renoviranja, u pariškome Centru Georges Pompidou organizirana je velika retrospektiva posvećena djelu Constantina Brâncu?ija.

Izložba je otvorena 27. ožujka, a posjetitelji će je moći razgledati do 1. srpnja.

Ondje je izloženo više od 200 skulptura, fotografija, crteža, arhivske građe, alata, namještaja iz kiparove radionice i filmova kojima se odaje počast Brâncu?iju, suvremenoj ikoni kiparstva.

Djela "oca moderne skulpture", kako nazivaju Brâncu?ija, predstavljena su u sklopu velike retrospektive kakva dosad nije viđena u francuskome glavnom gradu.

Constantin Brâncu?i je u oporuci iz 1957. sva djela iz svoje umjetničke radionice ostavio francuskoj državi. Ova je retrospektiva prigoda da se otkrije i povijest njegova umjetničkog ateljea.

Ostale izložbe posjetiteljima bi trebale biti dostupne do rujna, prije nego što Centar Pompidou krene s opsežnim projektom obnove.

Krajem godine zatvorit će svoja vrata, nakon čega će se tijekom idućih pet godina raditi na uklanjanju azbesta sa svih pročelja, na osiguranju zgrade, na tomu da se osobama smanjene pokretljivosti osigura što bolji pristup i poboljšanju potrošnje energije.

Ponovno otvorenje Centra planirano je 2030.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum