SLUČAJNO SE ZAPALIO

Panika u središtu Rima zbog požara u autobusu


Autobus javnog prijevoza slučajno se u utorak zapalio u središtu Rima, izazvavši paniku jer su ljudi prvo pomislili na teroristički napad. 

Autobus broj 63 zapalio se u ulici Via del Tritone, blizu Fontane di Trevi, poznate turističke lokacije, nešto prije 10,30 sati po lokalnom vremenu, napisale su na Twitteru lokalne vatrogasne službe. 

Putnici i vozač su evakuirani na sigurno, no žena koja je prolazila pored vozila zadobila je lakše ozljede i završila u bolnici, prenosi talijanska novinska agencija ANSA. 

Druga žena rekla je za njemačku agenciju dpa da je čula snažnu eksploziju i vidjela ogroman oblak dima i ljude koji vrišteći bježe. 

Tvrtka ATAC, lokalni prijevoznik, objavila je da je autobus bio star 15 godina i da je "u potpunosti uništen". 

Unutarnja istraga će otkriti uzroke nesreće, dodala je tvrtka. 

Požar je ponovno vratio fokus na loše stanje javnog prometa u Rimu. ATAC je prošle godine proglašen nesolventnim nakon što je između 2009. i 2016. imao 1,4 milijardi eura gubitka. 

ANSA prenosi tvrdnje sindikata da oko 30 posto od oko dvije tisuće ATAC-ovih autobusa nije za vožnju i da je prosječna starost flote 14 godina, dok je europski standard između 7 i 8 godina.

"Puno se autobusa zapale u gradu. Procjenjujemo da se ovakvi slučajevi dogode jednom mjesečno", upozorio je Michele Frullo iz sindikata USB. (Hina) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum