MOSKVA

Moskva priprema posjet Sergeja Lavrova Washingtonu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov priprema posjet Washingtonu u utorak, rekla je njegova glasnogovornica za AFP i to će biti njegovo prvo putovanje nakon spornog sastanka s Donaldom Trumpom 2017.

"U tijeku su pripreme za posjet", rekla je Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, potvrdivši da je posjet dogovoren za 10. prosinca.

Nije rekla o čemu će dvojica čelnika razgovarati.

Sergej Lavrov nije posjetio Washington od 2017. Te godine 10. svibnja u Ovalnom uredu ga je primio Donald Trump. Sastanak je podigao prašinu jer je američki predsjednik bio optužen da je otkrio povjerljive informacije o Siriji.

Politički protivnici američkog predsjednika su bili ljutiti zbog sastanka koji se dogodio u vrijeme kada je američki predsjednik bio osumnjičen da se potajno dogovarao s Rusijom tijekom svoje predizborne kampanje u kojoj mu je protukandidatkinja bila Hillary Clinton.

Sveobuhvatna istraga završena 2019. na kraju je oslobodila predsjednika sumnja u tajni dogovor s Moskvom, ali su se u njoj spominjali pritisci koje je američki predsjednik činio na istražitelje.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum