PARIZ

Macron i Merkel pozdravili razmjenu zatvorenika u Ukrajini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravili su u nedjelju razmjenu zatvorenika između ukrajinske vlade i proruskih separatističkih snaga na istoku Ukrajine, kazali su u priopćenju.

"Razmjena zatvorenika koja je danas završena je dugoočekivana humanitarna mjera", kaže se u zajedničkom priopćenju Macrona i Merkel koje je objavio ured francuskog predsjednika.

"U skladu s odlukama donesenima na summitu u Parizu, sada mora uslijediti i puna provedba prekida vatre", dodaje se u tom tekstu.

Prije toga, Kremlj je objavio da su ruski predsjednik Vladimir Putin i kancelarka Merkel pozdravili razmjenu 200 zatvorenika.

Putin i Merkel su "pozitivnom" ocijenili razmjenu zatvorenika u nedjelju u području Donjecka, prema priopćenju ruskog predsjedništva.

Odluka o načelu razmjene zatvorenika je donesena početkom prosinca tijekom sastanka na vrhu o sukobu u Ukrajini, prvom u tri godine, na kojem su se sastali Vladimir Putin, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, kancelarka Merkel i francuski predsjednik Macron.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater