teroristički napad

VIDEO / U napadu nožem u izraelskome trgovačkom centru ubijena jedna osoba

| Autor: Hina
(Foto: X)

(Foto: X)


Jedna je osoba u srijedu ubijena, a druga ranjena u napadu nožem u izraelskome trgovačkom centru, pri čemu je smrtno stradao i napadač, objavili su izraelska policija i liječnici.

Policija je rekla kako se sumnja da se radi o terorističkom napadu, a izraelski liječnici Reutersu su kazali da je jedna od dviju žrtava proglašena mrtvom nakon što je hitno prevezena u bolnicu. Napadač je umro u trgovačkom centru u Karmielu u sjevernom Izraelu.

Izraelski su liječnici ranije u srijedu izvijestili o tomu da su na hitni prijem dovezena dvojica muškaraca stara dvadesetak godina, jedan u vrlo teškom stanju, a drugi pri potpunoj svijesti.

Videosnimka s mjesta događaja, koja je objavljena na društvenim mrežama, a pregledali su je i novinari Reutersa prikazuje dvojicu muškaraca koji nepomično leže na tlu trgovačkog centra dok im ljudi pokušavaju pružiti hitnu medicinsku pomoć.

Jedan od muškaraca koji su dovezeni na hitni prijem bio je odjeven u zelenu uniformu, što se vidi na video-snimci.

Ista snimka prikazuje i trećeg muškaraca kojemu nitko nije pružao pomoć. On je odjeven u uniformu te je ostao nepomično ležati na tlu. Zasad nitko nije izravno preuzeo odgovornost za napad.

Izrael od 7. listopada prošle godine vodi vojnu ofenzivu u Gazi u znak odmazde za smrtonosni Hamasov napad na izraelski teritorij.

Nasilje na Zapadnoj obali, koja je pod izraelskom okupacijom i prije rata u Gazi bilo je u porastu, no nakon toga je dodatno eskaliralo.

U siječnju je u palestinskom napadu u središnjem Izraelu ubijena žena, a dvanaest je osoba ranjeno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter