tužna priča

Napustila nemoćnu majku bez hrane i vode te otišla na odmor; starica je preminula

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Napustila je svoju 84-godišnju majku, koja je bila invalid i nije mogla samostalno živjeti. Starica je umrla nakon nekoliko dana. 49-godišnja žena pustila je bolesnu majku samu u stanu kako bi otišla na odmor sa svojom djecom. U Montelibrettiju, u okolici Rima, karabinjeri su na kraju složene istrage uhitili 49-godišnju ženu, javlja La Stampa.

Karabinjeri su otišli pred ženin stan kako bi joj dostavili jedan dokument, ali nitko se nije javljao niti otvarao vrata. Sumnjičavi zbog mirisa koji je dolazio iz stana, odlučili su ispitati situaciju. Zatim su pronašli otvoren prozor te ušli u stan. Ostali su neugodno iznenađeni kada su unutra pronašli tijelo starije žene, kako leži na tlu; bilo je djelomično pokriveno plahtom. Mrtvozornik je ubrzo stigao i potvrdio da je smrt 84-godišnjakinje nastupila nekoliko dana ranije.

Istraga je odmah usmjerena na 49-godišnju kćer, koja je živjela sa staricom i bila zadužena za brigu o njoj. Žena je, kako vjeruju karabinjeri, umjesto da se brine o starici napustila dom kako bi otišla na odmor u Abruzzo zajedno sa svoje dvoje maloljetne djece. Nije stoga brinula o majci, već ju je ostavila da se sama snalazi, bez hrane i vode te bez mobitela kojim bi mogla pozvati pomoć.

Žena je optužena za napuštanje invalidne osobe, zbog čega je njezina majka na kraju umrla. Karabinjeri su priveli 49-godišnjakinju, a istražni sudac joj je odredio kućni pritvor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter