u 94. godini

Umro glavni sjevernokorejski propagandist Kim Ki Nam

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Glavni sjevernokorejski propagandist Kim Ki Nam umro je u 94. godini života od starosti i "zatajenja više organa", prenosi u srijedu BBC sjevernokorejske državne medije.

Kim Ki Nam je desetljećima bio zadužen za propagandu totalitarne države i gradio kult ličnosti oko vladajuće dinastije Kim te je bio glavni autor državnih političkih slogana.

Prema službenoj novinskoj agenciji KCNA, sjevernokorejski vođa Kim Jong Un bio je u srijedu nazočan na pogrebu i odao počast "revolucionarnom veteranu koji je ostao bezgranično odan" režimu.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap usporedila ga je s nacističkim šefom propagande Josephom Goebbelsom poznatom po rečenici: "Ponovljaj laž dovoljno često i ona postaje istina".

Kim Ki Nam nije bio u krvnom srodstvu s vladajućom dinastijom usprkos istom prezimenu koje je vrlo često u Sjevernoj i Južnoj Koreji.

On je bio jedan od rijetkih sjevernokorejskih dužnosnika koji je posjetio Južnu Koreju i to 2009. na čelu izaslanstva na ispraćaju južnokorejskog predsjednika Kim Dae-junga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini