rat na bliskom istoku

Hamas prijeti ubijanjem taoca za svaki izraelski napad

| Autor: Hina
(Foto Reuters)

(Foto Reuters)


Izraelska vojska priopćila je u ponedjeljak navečer da su stotine Hamasovih militanata odvedene u zarobljeništvo, a stotine ih je ubijeno u Pojasu Gaze i duž izraelske granične ograde, dok iz Hamasa prijete da izraelskim napadima na Pojas Gaze odgovoriti ubijanjem taoca. 

Militanti više ne ulaze u Izrael iz Gaze, rekao je glasnogovornik izraelske vojske.

Glasnogovornik Hamasa je u međuvremenu zaprijetio da će ta islamistička militantna skupina pogubit jednoga taoca za svaki napad koji izvede Izrael. Militanti Hamasa zarobili su najmanje 150 ljudi i vratili ih u Gazu, uključujući žene, djecu i starce. Osim Izraelaca, vjeruje se da su među zarobljenicima i državljani niza drugih zemalja. 

Ranije je militantna skupina ponudila razmjenu za određeni broj otetih starijih Izraelki za oslobađanje 36 zatvorenih Palestinki koje su držane u Izraelu.

Najmanje 900 Izraelaca je ubijeno, a 2600 ranjeno u napadima Hamasa u subotu u najgorem civilnom krvoproliću u povijesti zemlje, prema najnovijem broju izraelskih vlasti. Od tada je prema službenim podacima ispaljeno više od 4500 raketa na Izrael.

U ponovljenim izraelskim napadima na gusto naseljenu Gazu u međuvremenu je poginulo najmanje 687 ljudi, a više od 3800 ih je ozlijeđeno, prema tamošnjem ministarstvu zdravstva. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater