BILJEŠKA

UMAŠKA MIMI: Tu je cijene, tu joj kupuju

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Maca Mimi (Snimila Sanja Bosnić)

Maca Mimi (Snimila Sanja Bosnić)


Mimi je poznata uličarka. Prava mačka, svačija i ničija kao sve uličarke, ali očito inteligentnija od svoje vrste. Pred koji je mjesec zauzela stratešku poziciju ispred ulaznih vrata prodavaonice umaškog dm-a gdje svaki dan vreba potencijalne klijente, a ovi pak ne mogu odoljeti njezinoj umiljatosti i ljupkosti pa je nahrane i maze, dok Mimi zadovoljno prede.

Tu je cijene i kupuju joj raznovrsnu hranu te je postala zaštitni znak trgovine dm. Dobronamjerni ljubitelji životinja donijeli su joj i zdjelice za hranu iz kojih slasno jede kao dama među mačkama uličarkama i smetlaricama.

Njezin mir i užitak ponekad ugroze galebovi što se kao svi jadranski galebovi žele "ogrebati" i omastiti džabe kad uoče lak plijen, ali Mimi je na ulici naučila borilačke vještine pa ispali koju "katu" i zafrkće u samoobrani pri pokušaju krađe njezina obroka.

Naučila je Mimi brojati i dane u tjednu. Zato je nikad nećete sresti neradnom nedjeljom ispred dućana. Jedino što još nije naučila je kada su državni i crkveni blagdani, pa u tim danima uzalud čeka i zaziva prolaznike da uđu u trgovinu dm-a.

I neki je dan poslijepodne sjedila na pragu prodavaonice i čekala, čekala… Jer nije znala da je najveći hrvatski praznik - Oluja. Srećom su je stari znalci posjetili i nahranili nakrcavši sušni tanjurić mokrom hranom, pa je ona proslavila svoj mačji praznik sitosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini