to je 20 tisuća porcija ćevapa

Kako je Gradska vlast u Čačku "pojela" pola tone mesa? Iz budžeta potrošeno 80 tisuća eura po "kafanama"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Davor Puklavec / Pixsell)

Ilustracija (Snimio Davor Puklavec / Pixsell)


Predsjednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević izjavio je u srijedu da će ta stranka podnijeti krivične prijave protiv gradske vlasti jer je, tvrdi, u dva mjeseca iz budžeta potrošila oko 80 tisuća eura po restoranima i kafićima, doznaje net.hr. 

"Potrošili su 80 tisuća eura na roštilj dočekujući goste, na tuđi račun, što je dovoljno za 20 tisuća porcija roštilja, odnosno da se ugosti 20 tisuća ljudi, a što je petina stanovnika Čačka", izjavio je Radojević na konferenciji za novinare čije riječi prenosi portal Danas.rs.

Radojević je potom istaknuo da ne očekuje kako će nadležni reagirati na prijave Narodne stranke te ocijenio da su institucije "puno puta bile nijeme kada su se podnosile prijave zbog korupcije".

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odbacio je navode da je novac iz gradskog budžeta nenamjenski trošen.

Rekao je da su troškovi reprezentacije u prosincu i siječnju bili povećani zbog više tisuća gostiju koje je Grad prihvatio u okviru proslava Dana Grada, dvije Nove godine, Bogojavljenja, Svetog Save i drugih programa u okviru manifestacije "Čačak- prijestolnica kulture".

Ipak, potpredsjednica Gradskog odbora Narodne stranke Violeta Marković prikazala je novinarima fakture do kojih je došla prema kojima se doista nameće zaključak da su gradske glavešine u dva mjeseca potrošile oko 80 tisuća eura za roštilj u čačanskim ugostiteljskim objektima.

Do tih je faktura došla zahvaljujući  Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater