LABIN

ZAŠTO KASNI NOVI SUSTAV ODVODNJE? Javna nabava za projekt odvodnje Labin - Raša - Rabac tek 2019.


Novi sustav odvodnje i Studija izvedivosti trebali su biti prezentirani krajem kolovoza ove godine, a već smo ušli u studeni a Studija izvedivosti još nije ugledala svjetlo dana. Zašto se kasni i prekoračuju planirani rokovi te kada je idući rok za plan izvršenja, pitala je na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća nezavisna vijećnica s Vlačićeve liste Tanja Pejić direktora labinskog Vodovoda Dina Škopca.

- Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković imenovao je 5. listopada Projektni tim za projekt odvodnje Labinštine, sufinanciran sredstvima EU-a, nakon što su sve općine Labinštine i Grad Labin dostavili svoje prijedloge. Tim čini osam članova, njih pet su predstavnici jedinica lokalnih samouprava, dva člana su iz Hrvatskih voda, a jedan je član iz Vodovoda Labin. Projektni tim sastao se 22. listopada i donio potvrdu tehničkog obuhvata projekta. Izrađivač Studije, tvrtka Wyg d.o.o. Zagreb, prema obuhvatu već radi cost benefit analizu troškova i isplativosti.

Istovremeno se donose prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, Grad Labin je već pokrenuo javnu raspravu za izmjene Prostornog plana u koji su uvrštene potrebne lokacije i koridori za naš projekt. Očekujem da to brzo učine i ostale općine Labinštine. A potrebno je, jer se radi i elaborat o potrebi izrade Studije o utjecaju na okoliš za navedeni projekt odvodnje. Elaborat se mora predati Ministarstvu zaštite okoliša (ZO) na odobrenje, a može tek nakon donošenja prostornih planova jedinica lokalne zajednice, Labinštine, što se očekuje u veljači 2019. godine. Za očitovanje ministarstva potrebno je 45 do 90 dana, a to govorim iz iskustva. Nakon pozitivnog očitovanja, može se pristupiti provođenju javne nabave za projektiranje, projekta, a za koji će prethodno biti napravljen projektni zadatak, odgovorio je Škopac te najavio da sredinom 2019. očekuje da će biti pokrenuta procedura javne nabave za Projekt odvodnje Labin - Raša - Rabac, vrijednog 350 milijuna kuna, bez PDV-a. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini