promicanje zdravih navika

U sklopu projekta "Đir po Puli", KREĆU WEBINARI ZA RODITELJE O ZDRAVOJ PREHRANI DJECE

| Autor: Borka PETROVIĆ
Tjedan psihologije

Tjedan psihologije


U sklopu projekta "Đir po Puli", kojeg provode Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, održat će se osam besplatnih webinara za roditelje predškolske i školske djece. Njihov je cilj promicanje zdravih navika kod djece i u obiteljima, tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane s posebnim naglaskom na uravnoteženi unos soli.

Tijekom ožujka održat će se tako tri webinara, putem Zoom platforme. Prvi, pod nazivom "Pravilna prehrana predškolske djece" kojeg će voditi dr. Olga Dabović Rac, održat će se u utorak 2. ožujka s početkom u 18.30 sati te je namijenjen roditeljima predškolske djece, ali i svima koji žele znati više o osnovnim principima pravilne prehrane, nutritivnim potrebama djece te na koji način "izbirljivcima" približiti nove namirnice. Prijave su moguće do 26. veljače.

Na webinaru "Zajutrak - zdrav početak dana" govorit će se zašto je bitan prvi obrok u danu, što bi bilo poželjno pojesti ujutro te dati nove ideje za pripremu finog i zdravog obroka za cijelu obitelj. Predavanje na ovu temu održat će se u srijedu 17. ožujka s početkom u 18.30 sati, s tim da su prijave moguće do

12. ožujka. Na kraju Mirjana Družetić, iz Službe za zdravstvenu ekologiju Zavoda, održat će predavanje o čitanju deklaracija i aditivima u hrani na kojem će roditeljima dati upute kako da pročitaju tablice, brojeve i oznake na proizvodima koje kupuju i naučiti ih kako odabrati kvalitetan proizvod. Ovo će se predavanje održati u srijedu 31. ožujka s početkom u 18.30 sati, a prijave su moguće do 26. ožujka. Više o projektu i poveznicama za prijave može se doznati na stanicama Zavoda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater