RUKOMET

Sutra u porečkoj Žatiki započinje HEP Croatia Cup, turnir na kojem nastupaju reprezentacije Hrvatske, Crne Gore i Italije, CILJANO ODABRANI PROTIVNICI


Najbolji hrvatski rukometaši prvog su dana 2019. godine započeli treću, završnu fazu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu kojeg će, od 10. do 27. siječnja, zajedničkim snagama organizirati Danska i Njemačka. Baza izabranicima Line Červara porečki je hotel Valamar Diamant, u kojem su već odradili i drugu fazu priprema koja je trajala od 26. do 30. prosinca.

- U Poreču je uvijek živo i uvijek aktivno. Prosinac nam je bio ispunjen raznim događanjima, manifestacijama i koncertima, a kruna svega bila je Novogodišnja noć. Otvoreno je bilo 16 hotela i računa se da je ostvareno između 25 i 30 tisuća noćenja. Sad kad smo zaključili posljednji mjesec u godini, evo opet nešto zanimljivog u Poreču, a to je hrvatska rukometna reprezentacija, rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča. - Želim se zahvaliti HRS-u što su prepoznali Poreč i odlučili baš u naš grad dovesti reprezentaciju na pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, a isto se tako želim zahvaliti RK Poreč, koji je pomogao u organizaciji svega ovoga. Imat ćemo priliku gledati vrhunski rukomet na turniru na kojem će, uz Hrvatsku, nastupiti reprezentacije Crne Gore i Italije. Vjerujem da ćemo u dvorani Žatika okupiti mnogo Porečana, ali isto tako i mnogo ljudi iz drugih dijelova Istre, kao i ostatka Hrvatske te još puno šire. Koliko čujem, interes za utakmicama je velik te bih pozvao sve da nam se pridruže u dvorani i na turniru bodre našu reprezentaciju, kojoj ovom priliku želim zaželjeti puno sreće na Svjetskom prvenstvu.

Da se Poreč i "kauboji" vole javno, potvrdio je i šef stručnog stožera.

- Zahvalio bih se Gradu Poreču i njegovom gradonačelniku na lijepoj dobrodošlici i odličnim uvjetima koje su nam ovdje omogućili. Nama ne treba galama i paše nam mirna atmosfera koja nas ovdje uvijek dočeka, kao i činjenica da smo pomalo neprimjećeni što nam odgovara jer puno radimo i moramo biti koncentrirani. Hotel nudi fantastičnu dvoranu koja je idealna za pripreme, osigurava nam intimu i mogućnost za treniranje bez ikakvih uznemiravanja. U Poreču uvijek nađemo svoj spokoj i mir, što je vrlo bitno pred velika natjecanja, konstatirao je hrvatski izbornik Lino Červar. - Igrači uvijek insistiraju da dođemo na pripreme ovdje gdje se osjećaju bezbrižno, što je kompliment Poreču, metropoli hrvatskog turizma. Svima je dosta tmurne atmosfere i puna im je kapa snijega i leda, a Istra je obasjana suncem i ima more koje revitalizira čovjeka, regenerira ga i daje mu dodatnu snagu. Puno su mi puta igrači rekli kako im samo šetnja pored mora daje inspiraciju za utakmice. Hrvatska reprezentacija u više se navrata u Poreču pripremala za velika natjecanja s kojih se vraćala s dobrim rezultatima. Nadamo se da će tako biti i ovaj put, premda smo svjesni da neće biti nimalo lako.

Reprezentacija će u Poreču ostati do 8. siječnja kad odlazi za Zagreb, odakle 9. siječnja leti za München. Uz svakodnevne treninge, "kauboji" će nastupiti na HEP Croatia Cupu na kojem će odmjeriti snagu s reprezentacijama Crne Gore i Italije.

- Ciljano smo odabrali te protivnike. Sve je to sada jako zgusnuto i svjesni smo da ne smijemo igrače previše opteretiti niti istrošiti, pa da onda ne budemo imali prave odgovore kad to bude bilo najpotrebnije. Stoga smo za protivnike odabrali reprezentacije koje ne pripadaju samom vrhu i neće ih biti na predstojećoj svjetskoj smotri, a opet nam mogu dobro poslužiti za dodatno uigravanje, pogotovo s igračima iz Bundeslige koji su nam se priključili tek u trećoj fazi priprema, istaknuo je Červar. - Crna Gora je natjecateljska reprezentacija koja je uvijek spremna nadmetati se, dok je Italija promijenila rukovodstvo Saveza i počela je ozbiljno raditi, što su potvrdili njihovi juniori plasmanom u A grupu svjetskog rukometa. Talijani su počeli slati svoje perspektivne igrače u Francusku da se tamo dodatno razvijaju i sigurno će nam biti dobar takmac. Rezultat na ove dvije utakmice neće biti u prvom planu, što ne znači da mi nećemo ići na pobjedu, a još manje da neće biti atraktivnog rukometa koji će zadovoljiti sve one koji dođu u dvoranu. Vjerujem da će takvih biti dosta.(Ivica CEROVAC)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini