NEIZVJESNA SITUACIJA ZA PODSTANARE

STANOVI SE JOŠ UVIJEK IZNAMLJUJU DO SEZONE, ALI… Mrvoš: Dio iznajmljivača koji su se bavili turizmom, VRATIT ĆE SE NA DUGOROČNI NAJAM

| Autor: Chiara BILIĆ
Ilustracija (Adriana TOŠIĆ)

Ilustracija (Adriana TOŠIĆ)


Podstanari koji su ovih dana ostali bez posla, a time i bez prihoda, sutra bi mogli završiti na ulici. U strci su i najmodavci. Predsezona je u Istri već propala, a iznajmljivanje nekretnina u ljetnim mjesecima trenutno je pod velikim upitnikom. No, iz agencija za posredovanje u prometu nekretnina tvrde da o padu cijena najmova stanova još uvijek nema govora

"Iznajmljujem potpuno opremljen stan veličine 45 četvornih metara, nepušačima, do 31. svibnja, uz mogućnost produljenja ukoliko se situacija s koronavirusom ne smiri" – tako glasi jedan od oglasa na Facebook grupi "Stanovi za najam Pula".

Objavljen je 24. ožujka, vlasnik nekretnine nije napisao cijenu najma, ali je napomenuo da je stan useljiv odmah i da je obavezno plaćanje pologa u iznosu od tisuću kuna. U istoj grupi vlasnica stana na Novoj Verudi u Puli u tri dana dvaput objavljuje oglas za najam do 1. lipnja. Međutim, 17. ožujka iznajmljuje isključivo do tog datuma i to u vidu tjednog ili mjesečnog najma. Samo tri dana kasnije mijenja mišljenje i poručuje da će visina najma nakon 1. lipnja "ovisiti o duljini boravka i o periodu".

Tržište ponude i potražnje stanova je nemilosrdno. Cijene su odavno probile plafon, obitelji s djecom, vlasnici kućnih ljubimaca i pušači nepoželjan su podstanarski materijal, a pronaći četiri zida na dugoročan najam, u vrijeme turističke sezone, nemoguća je misija. Uz cijeli niz problema, sada se pojavio još jedan – koronavirus. Podstanari koji su ovih dana ostali bez posla, a time i bez prihoda, sutra bi mogli završiti na ulici. U strci su i najmodavci. Upravo na to ukazuju i dva primjera s Facebook grupe. Predsezona je u Istri već propala, a iznajmljivanje nekretnina u ljetnim mjesecima trenutno je pod velikim upitnikom. No, iz agencija za posredovanje u prometu nekretnina tvrde da o padu cijena najmova stanova još uvijek nema govora.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater