PULAPROMET

Škatar: Rast plaća poskupio bi i autobusne karte; Kutlača: VOZAČI SU NEZADOVOLJNI I MOGLI BI OTIĆI


Nadzorni odbor Pulaprometa jednoglasno je usvojio plan poslovanja za ovu godinu u kojem nije predviđena korekcija u dijelu plaća, kaže direktor Igor Škatar

 

U drugoj polovici idućeg tjedna u Pulaprometu počinje kolektivno pregovaranje o povećanju plaća, najavljuje direktor ovog gradskog poduzeća Igor Škatar. Zahtjev je uputio Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije u kojem tvrde da neto plaće u ovoj, ali i drugim gradskim tvrtkama i ustanovama nisu povećane već deset godina. Škatar, međutim, podsjeća da su plaće, prema Kolektivnom ugovoru, ipak blago rasle, pola posto na godišnjoj razini, u skladu s godinama staža.

Odmah iza Zagreba

Tako je, recimo, u godišnjem financijskom izvješću vidljivo da je prosječna mjesečna neto plaća 74 vozača 2016. godine iznosila 6.089 kuna, a iduće godine 6.140 kuna. Direktoru je plaća u istom razdoblju povećana s 13.807 na 14.211 kuna, a automehaničarima s 5.279 na 5.430 kuna. Direktor tvrdi da je Pulapromet, u usporedbi s ostalim prijevoznicima, po visini primanja odmah poslije Zagreba.

-Kao što je i navedeno u izvješću o poslovanju Pulaprometa koje je javno dostupno na službenim web stranicama, prosječna neto plaća vozača u Pulaprometu 2017. godine iznosila je 6.140 kuna, što je u vrhu među svim javnim gradskim prijevoznicima u Hrvatskoj. Prema ugovoru o javnoj usluzi koji su usvojili svi suvlasnici Pulaprometa, gradovi Pula i Vodnjan te općine Fažana, Ližnjan i Medulin, na svojim gradskim, odnosno općinskim vijećima, prihvaćena je i metodologija raspodjele i pokrića gubitaka. Prema tom ugovoru, Pulapromet ne smije ostvarivati dobit iz svog poslovanja, a ukoliko je ostvaruje, ona se vraća suvlasnicima. U slučaju gubitka suvlasnici podmiruju svoje obveze prema Pulaprometu.(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater