iza zatvorenih vrata

SJEDNICA ODBORA ZA UNUTARNJUU POLTIKU Dražen Jelenić: Nije bilo zataškavanja u slučaju Miljana Brkića


Iza zatvorenih vrata održana je u četvrtak sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koju je predsjednik Odbora SDP-ov Ranko Ostojić, inače i bivši ministar unutarnjih poslova, sazvao zbog recentnih događaja vezanih za ugrožavanje javnosti putem SMS-ova i curenja informacija te svih mogućih zloupotreba položaja, prenosi portal televizije N1.

Glavna tema sjednice jest, dakako, Milijan Brkić koji je, prema napisima Nacionala, 2011. godine odavao podatke iz istrage o elitnoj prostituciji.

Na dnevnom redu današnje sjednice bila je jedna točka: "Informacija o narušavanju sustava nacionalne sigurnosti konstruiranjem informacija, eventualnom kompromitacijom mjera tajnog prikupljanja podataka i zlouporabama ovlasti".

Na sjednici su bili ravnatelj policije Nikola Milina i ravnatelj SOA-e Daniel Markić te glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, a sjednica se s obzirom na temu održava iza zatvorenih vrata.

Po završetku sjednice novinarima se obratio Dražen Jelenić.

'Zašto DORH dva i pol dana ne govori ništa? Želio sam biti odgovoran prema javnosti', kazao je Jelenić. On, nadalje, tvrdi da 2011. nije bilo nikakvog zataškavanja.

"Istraga će ići dalje i državni odvjetnik će odlučiti što će biti dalje. Svi koji trebaju dati iskazi bit će pozvani', rekao je Jelenić odgovarajući na pitanje je li Milijan Brkić pozvan dati iskaz.(P. N.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater