ROVINJ

Sezona građevinskih radova u punom je jeku; GRADSKE FASADE OPKOLJENE SKELAMA I RADNICIMA


Kako saznajemo, od direktora komunalnog trgovačkog društva Rubini Maurizija Božića, na istoj se zgradi, i to u prizemlju, sanira nosiva međukatna konstrukcija, nakon čega će biti uređena i čitava fasada. Radovi na ovom objektu "teški" su 240 tisuća kuna

 

Nakon novogodišnjih blagdana i siječanjskog skijanja, nastavlja se na mjesec dana prekinuta sezona građevinskih radova. Tako su u Rovinju brojne fasade starogradske jezgre ogrnute građevinskim skelama. Buši se, ruši, dodaje, boja i prekraja sve kako bi se do početka turističke sezone, odnosno do sredine lipnja, do kada su i dozvoljeni vanjski radovi, sve privelo funkciji. Time bi u stvari zgrade sezonu dočekale u ljepšem izdanju.

Vraća se izvorni izgled zgrada

Mnogi se građevinski radovi odvijaju u režiji trgovačkog društva "Rubini", tvrtke koja je registrirana za vođenje investicija i realizaciju razvojnih projekta, osnovane od rovinjske gradske uprave. Trenutno, pod njihovim je nadzorom desetak objekata od kojih i kuća na Trgu maršala Tita, u čijem je prizemlju smještena kavana "Viecia batana".

Kako saznajemo, od direktora društva "Rubini" Maurizija Božića, na istoj se zgradi, i to u prizemlju, sanira nosiva međukatna konstrukcija, nakon čega će biti uređena i čitava fasada. Radovi na ovom objektu "teški" su 240 tisuća kuna. (N. O. R.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater