ČESTITKE

Pulski restoran koji je po mnogočemu poseban osvojio NAGRADU OD 100.000 KUNA

| Autor: Borka PETROVIĆ

Druga nagrada stručne komisije projekta "Moj Zaba Start 2019", čak 100.000 kuna, otišla je u ruke restorana "Punkt", jedinstvenog pulskog društvenog poduzeća kojem je cilj zapošljavanje osobe s invaliditetom. Proglašenje pobjednika održano je danas u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a nazočio mu je, uz finaliste natječaja, i predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić. Punkt je drugu nagradu stručnog žirija dobio za projekt "Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom".

Ovo jedinstveno društveno poduzeće, koje već dvije i pol godine uspješno posluje na pulskom stadionu, bilo je uvršteno među deset finalista na natječaju Zagrebačke banke "Zaba start" u kategoriji "Društvo". Kroz taj projekt Zagrebačka banka nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Zaba je kroz projekt do sada podržala više od 50 održivih projekata među kojima su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Pulska tvrtka Punkt nastala je kako bi se generirala radna mjesta za osobe s invaliditetom u području ugostiteljstva i poljoprivrede i njegova vlasnica Danijela Kasumović-Maružin jako je ponosna osvajanjem prestižne nagrade, posebice što su je osvojili u konkurenciji čak 417 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.

Nagrada će se, veli nam Kasumović-Maružin, iskoristiti kako bi pokrenuli eko-poljoprivredu te otvorili još barem dva nova radna mjesta za osobe s invaliditetom. Trenutno je u Punktu zaposleno 11 osoba, od čega sedam s invaliditetom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini