MIJENJAJU SE TRASE OD 2. SVIBNJA

PULAPROMET BOLJE POVEZUJE PRIGRADSKA NASELJA S MOREM. Doznajemo što se mijenja

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Pulapromet ima najmoderniji vozni park u Hrvatskoj (Snimio Milivoj Mijošek)

Pulapromet ima najmoderniji vozni park u Hrvatskoj (Snimio Milivoj Mijošek)


 U utorak, 26. travnja otvorena je obnovljena cesta Busoler-Škatari pa je Pulapromet vratio prometovanje linije 6 do Jadreški koja tuda nije vozila proteklih godina dana. Direktor pulskog javnog prijevoza Igor Škatar najavio je da uvode brojne novine u prometovanju autobusa od ponedjeljka, 2. svibnja.

- Još je uvijek okretište linije 4 kod spoja Partizanskog puta i Ulice Veli Vrh, a od idućeg tjedna će autobus linije 4 kod Istarskih cesta skrenuti na Vodnjansku cestu i zaustaviti se na stajalištu Vodnjanska cesta 1 gdje se do sada zaustavljala samo linija 22 za Galižanu i Vodnjan, rekao nam je Škatar.

 Pojasnio je da je Pulapromet time izašao u susret mještanima Mjesnog odbora Veli Vrh koji su ranije izrazili želju da tuda češće prometuju autobusi, a pogotovo na dijelu Vodnjanske ceste gdje je izgrađeno puno novih stambenih zgrada na djelu naselja Valdenaga, Capelleri i Monte Lesso. Djeca i odrasli (koji ne voze) iz tog kvarta moći će putem linije 4 otići do centra grada ili do plaže na Valkana ili do trgovačkog centra Max City.

Novost je da će linije 4 i 6, koje sada voze do Valkana, od 2. svibnja biti produžene do Vidikovca pa će u pravcu Valkana ići bulevarom, a u pravcu centra grada ići Radićevom (bivša Omladinska). Druga bitna novost da će Puljani imati još jednu liniju kojom će moći od 2. svibnja ići do Šijanske šume.

- Tko je u tu šumu odlazio autobusom birao je linije 2/3 koje su stajale na zapadnom rubu Šijanske šume, na stanici kod Konzuma (ex Mercatora). Sada će moći i autobusima linije 9 koji će voziti po Ulici Ante Dukića i na nekoliko stanica omogućiti putnicima da se ukrcaju ili iskrcaju na južnom dijelu Šijanske šume, veli Škatar te pojašnjava da su liniju 9 izmijenili prema zahtjevu Mjesnog odbora Busoler koji je tražio da linija prođe kroz Busoler te na području Škatari-Šikići skrene Putem od Fortica prema Šijanskoj šumi i Monte Serpu.

Upitan hoće li s postojećim voznim parkom i vozačima uspjeti održavati te nove linije direktor Pulaprometa odgovara da se dobro organizacijom sve može postići.

- Pulapromet ima najmoderniji vozni park u Hrvatskoj koji je obnovljen sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj. Od 2007. godine osigurali smo 22 nova autobusa te smo uveli niz linija. Sada nam predstoji da zaposlimo pet novih vozača, ali ih trenutno ne pronalazimo. Prije samo 5-6 godina imali smo 50-ak molbi vozača koji su čekali na posao u Pulaprometu, ali su mnogi otišli raditi u inozemstvo. Samo smo u protekle tri godine obnovili čitav vozni park i sada nitko u Hrvatskoj nema toliki postotak novih vozila u svom voznom parku, navodi Škatar. Zaključuje da sada u travnju ostvaruju 65-67 posto broja putnika u odnosu na travanj 2019., a da na plin odlazi 75 posto potrošnje goriva, dok preostalih 25 posto je nafta.

 Produžuje se vožnja linije 5 do Hidrobaze

Pulapromet je izašao u susret građanima koji žele posjetiti trodnevnu manifestaciju Rock & Grill Fest na Hidrobazi. Tako da će u vrijeme trajanja te manifestacije linija 5 (za Štinjan-Puntiželu) prometovati do Hidrobaze od petka, 29. travnja do nedjelje, 1. svibnja. Autobusi će kretati za Hidrobazu svakih sat vremena, od 16.30 do 21.30 sati, od Fine. U 22 sata kreće posljednji autobus za centar Pule.

Inače, ta linija 5 je već promijenjena u prosincu do kada je za Veli Vrh vozila putem Prekomorskih brigada. Tada su je po zahtjevu MO Šijana preselili na obližnje ulice: Mutvoransku i Vitasovićevu.

Vrijednosna karta je bolja opcija od karte kupljene u autobusu

Kupci koji kupe kartu u autobusu mogu se voziti samo jednu vožnju, a oni koji plaćaju vrijednosnom kartom mogu se voziti sat vremena i pritom promijeniti nekoliko autobusnih linija. To je jedna od velikih prednosti koje koriste oni koji nadoplaćuju vrijednosne karte, a jednako kako nadoplaćuju prepaid telekom kartice. Uz to, cijena vožnje kartom kupljenom u autobusu za 50 posto je veća od karte plaćene vrijednosnom kartom.

Dakako, neograničen broj vožnji omogućuje mjesečna pretplata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini