JAVNO IZLAGANJE

Prijedlozi izmijenjenog GUP-a Grada Pule i UPU-a Istočna poslovna zona: Na parkiralištima uz nove zgrade morat će se saditi stabla i urediti zelenilo

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Javno izlaganje o prijedlozima desetih Izmjena i dopuna GUP-a Grada Pule te o prvim Izmjenama i dopunama UPU-a "Istočna poslovna zona", koji su istovremeno na javnoj raspravi do kraja mjeseca, održano je u četvrtak pod strogim epidemiološkim mjerama u pulskom Circolu. Planove su predstavili predstavnici Grada Pule i tvrtke Urban Plan iz Pule, izrađivača planova.

UPU za poslovnu zonu uz pulsku zaobilaznicu prvi put ulazi u izmjene otkako je usvojen 2012. godine, a iz gradske uprave napominju da su na tom prostoru u međuvremenu realizirane već mnoge investicije te se pokazala potreba za njegovom aktualizacijom. GUP se, pak, ponovno mijenja da bi se doradila određena planska rješenja koja bi trebala pridonijeti daljnjem gospodarskom razvoju kao i povećanju kvalitete i standarda života građana Pule.

Najznačajnije izmjene odnose se na stvaranje pretpostavki za otvaranje dodatnih reciklažnih dvorišta i sortirnica, čime se želi razvijati i poboljšati sustav cjelovitog gospodarenja otpadom. Nadalje, izmijenjeni GUP sadržavat će i odredbe koje će omogućiti gradnje garažnih kuća, ali i utvrđuju standarde i uvjete gradnje parkirnih mjesta uz buduće građevine i to uvođenjem obavezne sadnje stabala i uređenja zelenih površina tipologijom parkovnih nasada. Revidirani plan omogućuje i podizanje novih sadržaja, kao što su spremišta za alat, spremnika za vodu, potrebnih za realizaciju urbanih vrtova na području grada.

Kao što smo već pisali, glavna izmjena UPU-a odnosi se na izmjenu tipologije gradnje i maksimalne visine građevina za budući Vatrogasni centar na Valmadama. Na nekoliko se lokacija, a tiče se to i gradilišta nerealiziranog projekta Pula Gate, na zahtjev vlasnika mijenjaju namjene površina da bi se omogućilo podizanje objekata mješovite namjene, između ostalog i smještajnih, odnosno hotelskih kapaciteta. Revidirana su i planska rješenja o lokaciji planiranih benzinskih postaja.

Planovi su na javnoj raspravi do 31. kolovoza, uvid je do tada moguć u gradskim prostorijama na adresi Forum 2 i na internetskim stranicama Grada. Tko nije prisustvovao izlaganju, mišljenja, primjedbe i prijedloge može podnijeti pisanim putem na adresu Grada, Upravnom odjel za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu ili na e-mail pisarnica@pula.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini