UZ DESETI ROĐENDAN KINA VALLI:

POVOLJNIJE PROJEKCIJE I POPRATNI PROGRAMI, danas promocija knjige o Alidi Valli


Deseti rođendan Kina Valli obilježit će se projekcijama danas i sutra, 30. i 31. listopada, uz povoljnu cijenu ulaznice od deset kuna, dok je za film "Oči bez lica" iz 1960. s Alidom Valli u glavnoj ulozi (večeras u 19 sati) ulaz slobodan, kao i večeras u 18 sati za promociju knjige o Alidi Valli "Oči, krik", autora Nicole Falcinelle u prijevodu Ljiljane Kragulj.

U utorak se u 10 sati na Matineji za umirovljenike te navečer u 21 sat prikazuje "Svi se znaju", (2018.) triler uglednog redatelja Asghara Farhadia, s Penélopeom Cruz, Javierom Bardemom u glavnim ulogama. U srijedu u 17 sati prikazuju se film "Brailleovo pismo", a u 19 sati film legendarnog Francoisa Truffauta "Jules i Jim", dok je u 21 te u 23.10, prigodno na programu "Noć vještica", horor produciran ove godine.

Kino je prije deset godina ponijelo ime slavne talijanske glumice, rođene Puljanke Alide Valli (Pula, 1921. - Rim, 2006.). To je imenovanje bilo praćeno polemikama zbog njezinog navodno negativnog odnosa prema rodnome gradu te spornim odnosom spram fašizma, kao i povezanosti s Mussolinijem. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum