uoči konstituirajuće sjednice

Potpisana programska rezolucija Nezavisne liste Filipa Zoričića, Možemo i SDP-a o formiranju većine. PRIJEDLOG JE DA PREDSJEDNICA PULSKOG GRADSKOG VIJEĆA BUDE DUŠICA RADOJČIĆ

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Dušica Radojčić, Filip Zoričić i Sanja Radolović (snimio Duško Marušić Čiči)

Dušica Radojčić, Filip Zoričić i Sanja Radolović (snimio Duško Marušić Čiči)


Uoči današnje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Pule, Nezavisna lista Filipa Zoričića, Možemo! Pula te pulski SDP potpisali su programsku rezoluciju o postizbornom formiranju većine u GV Pula.

- Potpisan je sporazum koji će sigurno mijenjati način upravljanja gradom, rekao je novi gradonačelnik Pule Filip Zoričić, istaknuvši da je prijedlog da predsjednica pulskog Gradskog vijeća bude Dušica Radojčić. Kao novost u predsjedavanju Vijećem, Zoričić je kazao da će se predsjednik rotirati za dvije godine te da je prijedlog da nakon dvogodišnjeg mandata Radojčić, funkciju predsjednika Vijeća preuzme netko iz redova SDP-a.

Potpredsjednik pulskog Gradskog vijeća danas se neće birati, no neslužbeno se doznaje da će za tu funkciju predložiti IDS-ovog Ardemija Zimola.

- Okrenuli novu stranicu u povijesti Pule. Dogovorili se o temeljnim principima o novom načinu upravljanja gradom, na onaj način koji će riješiti sve one probleme koji su opterećivali dosadašnju vlast, a koja je bila netransparentna, klijentelistički orijentirana i koruptivna, rekla je pak Radojčić, istaknuvši da je njihov cilj stvoriti novu političku kulturu, prije svega uključivati građane u odlučivanje te transparentnost u svim područjima djelovanja gradske uprave.

- U nekim točkama postigli ono što se u Puli već dugo priča, i konačno ćemo to imati priliku ostvariti. Morat ćemo se potruditi, bit će potrebno neko vrijeme, no vjerujem da ćemo to brzo ostvariti.

Predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović kazala je da su zadovoljni pregovorima koji su ne samo političke, nego i programske naravi.

- Između nas troje partnera očekujem da ćemo jedni drugima korektiv u slijedeće četiri godine. Iako u kuloarima slušamo da nećemo dugo trajati, vjerujem u suprotno. Mi smo sva kamenja pomutnje koja bi nas mogla pomutiti stavili na stol. Karte su na stolu i sve je vrlo transparentno, rekla je Radolović te dodala da su se složili u rezolucijskom sporazumu o ključnim točkama za grad, koje će realizirati od sjednice do sjednice, od projekta do projekta, za sve dobne skupine u gradu.

- Pula treba postati grad viših razina obrazovanja, u kojem ćemo se brinuti za starije i nemoćne i oko toga nema prepreka, rekla je Radolović. Zajedno ćemo raditi za bolju svakodnevicu građana, i očekujem od opozicije da se tako ponaša, rekla je i dodala da se oni neće ponašati kao IDS u zadnje četiri godine kada primjerice nisu prihvaćali ni jedan od stotina prijedloge oporbe. Kazala je da će pomno pregledati svaki pristigli prijedlog te ga, ukoliko je kvalitetan, uvrstiti u dnevni red.

- Nećemo se voditi jutrošnjim "demokratskim" principom vođenja i ustrojavanja pojedinih predstavničkih tijela, pa ćemo tako ponuditi potpredsjedničko mjesto IDS-u, zaključila je Radolović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum